İzmir’deki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 4’üncü sınıf öğrencisi kız çocuğu, başörtüsü nedeniyle okula alınmadı. Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından MEB, okul müdürü ile öğretmenin açığa alındığını duyurdu. MEB’in, haklarında soruşturma başlatarak açığa aldığı okul yöneticisi ve öğretmenin, “Öğrencilerin Kılık ve Kıyafetlerine Dair” Yönetmeliği uyguladığını belirten eğitimciler, kararın yanlış olduğunu ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı, velinin açıklamalarıyla kamuoyu gündemine yansıyan iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, okul yöneticisi ve öğretmenin açığa alındığı da bildirildi.
MEB’in kararına karşın “Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik” ile öğrencilerinin okul içinde başı açık bulunacağının açıkça karara bağlanması dikkati çekti.
Yönetmelikte, öğrencilere getirilen kılık kıyafet sınırlamaları şöyle sıralandı:
►Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez.
►Okullarda yüzü açık bulunur, saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
►Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur.
ÖĞRETMENLER HEDEF GÖSTERİLDİ
MEB’in öğrencilerin okul içerisinde nasıl giyineceğiyle ilgili yönerge ve kurallarının çok açık olduğunun altını çizen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bu olay üzerinden öğretmenler hedef gösterilemez” dedi. Okul yönetiminin yalnızca, çocuğun sınıftan çıkartılması ve ailesinin çağırılması konusunda daha temkinli davranması yönünde eleştirilebileceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Ama sonrasında yaşananlar çok vahimdir. Öğrenci velisinin çevresindeki tarikatlar ve STK’leri arayarak hem okul idaresini hem de öğretmenleri hedef göstermesi suçtur. MEB’ bağlı bir okulda kimse yönetmeliklerin dışında hareket edemez. Yönetmeliği uygulayanlar hedef gösterilemez. Yönetmeliğe göre hareket eden öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik linç kampanyası başlatılamaz.”
İzmir Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam da yönetmeli vurgusu yaptı. Öğretmenin yönetmeliğe uygun davrandığını ifade eden Beyazadam sorunun okul içerisinde çocuğa rehberlik edilerek çok rahat çözülebileceğini dile getirdi.
https://www.birgun.net/haber/mebyonetmeligintersinedavrandiyonetmeligedegilseriatagorekarar336818
CHP’de kurultay heyecanı… Kılıçdaroğlu’ndan bol mesajlı kurultay konuşması140 izlenme
Bakan Albayrak, “Döviz kuru benim için hiç önemli değil” dedi iddiası!60 izlenme
Bir Çiftlik Bank vakası daha: 16 milyon dolar toplanmış!224 izlenme
‘Ateistler ve Aleviler ahlaksızdır’ diyen, çocuklara tecavüzden hapis yatan Rafet Ermiş yeniden gündemde133 izlenme
Tehlike çok büyük ! İŞTE TÜRKİYE'NİN GELECEK NESLİ !!!2906 izlenme
İmamoğlu yasağına karşı CHP'li gençlerden yeni kampanya17 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği AKP'li vekil Taşkesenlioğlu'ndan yeni hamle39 izlenme
Adana'da sağlık çalışanları yine darp edildi!36 izlenme
İBB'nin AKP dönemine dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor: Belediyeden 'burs' alan AKP'li Kaya'nın kardeşi de 18 yaşında İBB'de işe başlamış!
“Erdoğan, Almanya’da Paramiliter Destek Birliği Kuruyor”
Gazprom doğalgaz ihracatı ve üretimini düşürdü
AKP'li belediyeden 57 milyon liralık ihale oyunu!