CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’de görevli bin 481 personelin yurt dışı ziyareti için görevlendirildiğini ve üç yılda bu personel için Meclis bütçesinden 6 milyon 34 bin 192 TL harcandığını belirtti.
Tanrıkulu, Şentop’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, 20172019 yılları arasında TBMM'de görevli personellerden toplam kaç kişiye yurtdışı görevlendirmesi yapıldığını, ilgili personellerin görevlendirildiği ülkelerin hangileri olduğunu sordu. Tanrıkulu, personellere ödenen yurtdışı harcırah tutarı ile ülkelerin hangi amaçlarla ziyaret edildiğinine ilişkin bilgilerin de paylaşılmasını talep etti. Tanrıkulu’nun yurt dışı görevlendirme ve yurt dışı ziyaretlerine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Şentop, 3 yılda Meclis bütçesinden 6 milyon 34 bin 192 TL harcandığını açıkladı.
ETİYOPYA, SENAGAL ZİYARETLERİ
Şentop, 2017 yılında aralarında Kenya, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Kamboçya, Hırvatistan’ın da aralarında bulunduğu 153 farklı ülkeye toplam 308 personel, 2018 yılında aralarında Bulgaristan, Çekya, Estonya, Etiyopya, Senegal’in bulunduğu 187 ülkeye 590, 2019 yılında da aralarında Azerbaycan, Belarus, Paraguay, Singapur, Slovakya, Tayland’ın da bulunduğu 126 farklı ülkeye 583 olmak üzere toplamda bin 481 personel görevlendirmesi yapıldığını bildirdi.
ÜÇ YILDA 6 MİLYON
Üç yıl içerisinde toplam bin 481 personel yurt dışı ziyareti için görevlendirildiğini açıklayan Şentop, harcanan tutarları şu şekilde açıkladı:
“2017 yılında personel harcırahı için 860 bin 914 TL, uçak bedeli için 543 bin 794 TL olmak üzere toplam 1 milyon 404 bin 709 TL ödendi.
2018 yılında personel harcırahı için 1 milyon 766 bin 375 TL, uçak bedeli için 718 bin 769 TL olmak üzere toplam 2 milyon 485 bin 145 TL ödendi.
2019 yılında ise personel harcırahına 1 milyon 404 bin 291 TL, uçak bedeline 704 bin 47 TL olmak üzere toplam 2 milyon 144 bin 338 TL ödendi. Toplamda 6 milyon 34 bin 192 TL harcandı.”
https://www.birgun.net/haber/meclisbutcesindenyurtdisiziyaretine6milyontl276670
AKP’lilerin zamları küçümsemesi vatandaşı çileden çıkarttı!39 izlenme
AKP’nin anketinde de Ekrem İmamoğlu önde! İşte aradaki fark46 izlenme
AKP Şanlıurfa Birecik ilçe başkanının kızı, YGS'ye 9 dk geç kalmasına rağmen sınava alınmış !518 izlenme
Bakanlıktan skandal düzenleme: Havalimanı pistine cami, otel ve AVM!32 izlenme
İsrail, Esad'ın devrilmesinin ardından Türkiye sınırına 3,5 km mesafedeki Suriye Ordusu’na ait Kamışlı Hava Üssü’nü bombaladı38 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın kardeşinin inanılmaz yükselişi!113 izlenme
Halaçoğlu’ndan Atatürk’ü hedef alan Osmanoğlu’na tokat gibi yanıt!31 izlenme
İmamoğlu casusluk suçlamasına isyan etti! "Mert olun asıl derdinizi söyleyin"8 izlenme
İlk kez Sedat Peker gündeme getirmişti: Ankara kulislerini sallayan Erdoğan iddiası!
Dolmuş şoförüydü, Melih Gökçek sayesinde ihale zengini oldu!
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: "Erdoğan'ın bizzat buradaki operasyonu yönettiğini, kendisi ve yakın kadrosunun bu operasyonun yöneticileri olduğunu biliyoruz"
O da bakan bu da bakan: Yanlış hesaptan mail attı, istifa etti; 41 işçi can verdi, hâlâ koltukta!