TBMM Başkanlığı, 2019’un beşinci araç kiralama ihalesini açtı. Filosunda 340 araç bulunan Meclis, son ihale ile bunlara 27 yeni araç daha ekleyecek.
BirGün'den Hüseyin Şişmek'in haberine göre; TBMM yılın bitmesine kısa süre kala üç yeni ihaleye çıktı. Filosundaki 340 aracın kasko ve trafik sigortası işlemlerinin yanı sıra, 1 milyon 200 bin litre akaryakıt alımı, 27 yeni araç kiralanması ihaleleri EKAP’ta yayımlandı.
Kasko ve trafik sigortası ihalesinde yer alan bilgilere göre, Meclis filosundaki 1.6 milyon TL’lik bir zırhlı araç, 1.3 milyon TL’lik “cobra” tipi bir araç ile 1.1 milyon TL’lik binek otomobilin de yer aldığı 340 araç bulunuyorı.
TBMM Başkanlığı, ziyarete gelen yabancı ülke meclis başkanları ve beraberlerindeki parlamento heyetleri ile diplomatik konukların kullanımına tahsis edilmek üzere yeni araçlar kiralanacağını da duyurdu. 35 ay kullanılacak 27 araçta 15981950 cc motor hacmi, yol bilgisayarı, elektrikli arka cam ve yan cam perdeleri ile televizyon bulunması istendi.
TBMM Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “araç kiralama işlemi yapılmayacak” dediği 2019 yılında dört kez daha araç kiralamak için ihale açtı. Bu araçlar için devletin kasasından 32 milyon TL çıktı.
2019’un ilk ihalesinde yüklenici firmaya 1.9 milyon TL, ikinci ihalede 358 bin TL, üçüncü ihalede 315 bin TL, dördüncü ihalede ise 28.4 milyon TL ödendi.
TBMM Başkanlığı filosunda bulunan ve yıl içinde edinilecek araçlar için akaryakıt ihalesi de açtı. 1 milyon 200 bin litre yakıt alacak olan TBMM, bunun 100 bin litresinin kurşunsuz benzin, 1 milyon 100 bin litresinin ise motorin olmasını istedi.
https://halktv.com.tr/gundem/mecliste32milyonlukaracihalesi411415h
FETÖ bağlantılı iş insanına Saray kıyağı!248 izlenme
Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna tutuklandı29 izlenme
Trabzonlulara 'Pontus' benzetmesi yapan AKP'li M.Tevfik Göksu'nun '8 aydır iş bulamıyorum' diyen vatandaşa yaptığı skandal hareket !95 izlenme
SADAT'ta şoke eden eğitimler! "Gayri nizami harp..."49 izlenme
Halil Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda’da yakalandı30 izlenme
1915 Çanakkale Köprüsü, vatandaşın üzerine milyarlarca Euro'luk ek yük bindirecek!53 izlenme
Erdoğan Suriyelileri neden Türkiye'de tutmak istiyor?393 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?63 izlenme
Lüks araçla gündemdeydi: Tepki çekince satışa çıkardı, fiyatı dudak uçuklattı
Sivas’ta bir genç kadının ‘Türkiye’de kadın olmak’ isyanı: “Durakta abimi bekliyorum. Bir tane araba 150’nci kez önümden geçiyor. Şu an tekrar geldi yavaşlıyor. Dönüp duruyor”
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında bir tutuklama kararı daha
HÜDA PAR'dan İktidara Sert Tepki: 'Fakire Fukaraya Yüklenmek Doğru Değil'