Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi.
Son olarak Meclis lokantasında stajyer kız çocuklarının istismara uğraması kamuoyunda büyük tepki çekerken ikinci bir taciz iddiası gündeme geldi.
T24'te yer alan habere göre, önceki dönemde üst düzey görevlerde bulunan bir TBMM çalışanı hakkında da taciz iddiasıyla dilekçe verildiği öğrenildi.
Söz konusu çalışan hakkında, hizmetli kadrosunda çalışan bir kadın tarafından taciz iddiasıyla şikayet dilekçesi verildi.
Dilekçenin ardından TBMM Genel Sekreterliği tarafından inceleme başlatıldığı, dilekçeye eklenen WhatsApp yazışmalarının incelendiği ve tarafların ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.
Hakkında şikayet bulunan kişiyle ilgili yürütülen incelemenin idari boyutta devam ettiği, soruşturma sürecinin sonucuna göre gerekli adımların atılacağı belirtildi.
Yetkililer, sürecin gizlilik içinde yürütüldüğünü ve tarafların haklarının korunacağını ifade etti.
TBMM lokantasında stajyer olarak çalışan kız çocuklarının, TBMM çalışanları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edilmişti.
İstismarın yıllardır devam ettiği, Meclis’teki bazı çalışanların, stajyerler için, “Bu benim, şu senin” nitelemesi yaptığı ileri sürülmüştü.
TBMM Genel Sekreterliği konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü açıklamış ve savcılıkça başlatılan soruşturmayla gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklanmış, 1'i ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.
Sözcü
Artık AKP’yi ayakta sadece o yapı tutuyor91 izlenme
Araplar gibi elle yemek yiyen adamın silahlarına el konuldu!54 izlenme
AKP'li Betül Sayan'a bir tekme de Cübbeli Ahmet'ten geldi18 izlenme
Milyonlarca sürücünün ehliyeti geçersiz olacak: Son 4 gün! Yapmayanlar 7 bin lira fazla ödeyecek28 izlenme
Sedat Peker-Ünsal Ban dosyasında yetki krizi sona erdi: Dosya Gölbaşı’na gönderildi39 izlenme
AKP’li başkan 25 milyonluk ihaleyi şirketine verdi35 izlenme
Özgür Özel’i görmeyi bekleyen kadınların, Özel’in geçtiği haberini aldıktan sonraki üzüntüleri: "Görsek sarılırdık. Özgür Özel'e söyleyin, ona dua ediyoruz..."27 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama: Corona virüsün belirtileri değişti110 izlenme