Karayolları Trafik Kanununda değişiklik öngören torba yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde söz alan HDP'li Paylan, Metin Akpınar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla savcılığa götürüldüğünü savundu ve şunları söyledi:
“Akpınar demokrasi uyarısı yaptı. ‘Demokrasi olursa, kurumlar işlerse bunlar olmaz' dedi. 15 Temmuz'dan önce ben de sizi darbe geliyor diye uyardım. Bütün güçler tek adama bağlanırsa her şey olur. Akpınar ‘Yasaklar' oyunuyla Kenan Evren'i eleştirdi. Özal'ı ‘Tombulum' diye eleştirdi. Dava açılmadı. Bugün ise darbeci cuntanın başını eleştiren bir Metin Akpınar'dan konuşamayan Akpınar'a mı geldik. Trump'un heykeli yapılmış isteyen gidip tekmeliyor. Başkan oldum diye her konuşanı susturamazsınız. Susturursanız orada demokrasi olmaz. Padişahım çok yaşa diyen basın dışında basın yok, eleştirene enseni patlatırlar deniyor”
“KİMİ KOVUYORSUN?”
Paylan'ın bu sözlerine AKP sıralarından sert eleştiri geldi. AKP'li Uğur Aydemir Paylan'a, “Cumhurbaşkanını ipe götürecek diyor sen hala Akpınar'ı savunuyorsun” diye karşı çıktı. CHP'li Mehmet Bekaroğlu da, “Akpınar'ın sözlerine katılmıyorum. Ancak o konuşmalarından dolayı adliyeye götürülmesini de kınıyorum” dedi. Paylan Metin Akpınar'ı savunmaya devam edince AKP'li diğer milletvekilleri de tepki gösterdi. Karşılıklı yüksek sesle atışmaların devam etmesi üzerine Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç oturuma 5 dakika ara verdi.
Verilen arada AKP'li Aydemir CHP'li milletvekillerinin yanına gelip Metin Akpınar'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu anlattı. CHP'li Mahmut Tanal Aydemir'e Akpınar'ın sözlerini dinletmek istedi. Ancak Aydemir, “Dinlemek istemiyorum!” deyince ortam gerildi. Tanal, Aydemir'e, “Dinlemiyorsan git yerine, burada ne işin var” diye tepki gösterdi. Aydemir, “Sen kimi kovuyorsun, gitmiyorum” karşılığını verdi. Tartışmalar üzerine AKP'li diğer vekiller de CHP sıralarına geldi.
İkinci oturumda söz alan MHP'li Mustafa Kalaycı, “Liderini ayağından asarlar, liderini zindanlarda zehirlerler. Bu sözlerin demokrasiyle hiçbir alakası yok. Hiç kimse demokrasi dışı harekete heves etmesin” dedi. AKP'li Aydemir de, “Seçimle yönetime gelmiş bir lidere söylediği sözlerden dolayı Akpınar'ı kınamanızı beklerdim” dedi. Garo Paylan Aydemir'e, “Hitler'de seçimle gelmişti” karşılığını verdi. Komisyon Başkanı Bilgiç de Paylan'a, “Hitler seçimle mi gitti, karıştırmayın” dedi. Tartışmaların uzaması nedeniyle maddelerin görüşülmesine uzun süre geçilemedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meclistemetinakpinargerginligicuntabileakpinaradokunmadi2847636/
Uğur Dündar'dan bomba açıklamalar! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin danışmanları suç makinesi çıktı!71 izlenme
Bakanlıktan yoksulluk itirafı51 izlenme
ODTÜ gözaltılarında 4 kişiye ev hapsi 29 kişi serbest32 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "SGK'ya hiçbir borcumuz yoktur"28 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan bomba video! Halka seslendi 'Bu borçları sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım!'43 izlenme
Sudan'daki Tahliyelerle İlgini Son Dakika Açıklaması36 izlenme
Güncel corona verileri açıklandı: Hasta sayısı 345.678’e, vefat sayısı da 9.224’e yükseldi!56 izlenme
Ne gibi bir özelliği, ne ünvanı var ki Bilal için resmi araçlarla konvoy yapılıyor ?553 izlenme
AKP’li vekilden tartışma yaratan 'diploma' savunması: "Dünyanın her yerinde olabilecek bir korsanlık"
BAE Sedat Peker için AKP'ye ne söz verdi! Sedat Peker'i iade etmeye mi hazırlanıyorlar?
Tanju Özcan'dan Ülkü Ocakları Genel Sekreteri’ne zehir zemberek sözler: “Birader sen beni “PKK örgütünün önderi” diye bahsettiğiniz terörist başının çocuklarıyla karıştırma. Sen kimsin ki!”
Rusya sivilleri öldürmeye devam ediyor! İki kasaba Rus bombardımanında yerle bir oldu!