CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediyesi Başkanı Abdurrahman Tutdere 4 günlük gözaltı süresinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliye'sinde hakim karşısına çıktı.
Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen iki başkandan Adıyaman Belediyesi Başkanı Abdurrahman Tutdere ev hapsi kararıyla serbest kalırken Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar için hakimlik tutuklama kararı verdi.
TBMM Genel Kurulu’nda memurlara ve emeklilere zam yapılmasını da öngören torba kanunu teklifinin görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri tutuklama ve ev hapsi kararını protesto etmek için Meclis kürsüsünde eylem yaptı.
Yaklaşık 70 muhalefet milletvekili “Hak, hukuk, adalet”, “Tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz kurtuluş yok tek başına” “Zeydan başkan onurumuzdur”, “Zeydan başkan yalnız değildir”, “Abdurrahman başkan onurumuzdur”, “Başkanlar gelecek mücadele sürecek” sloganı attı.
CHP Milletvekillerinin eylemine, İYİ Parti ve Yeni Yol Grubu milletvekilleri de destek verdi. TBMM Başkanvekili AKP'li Bekir Bozdağ Genel Kurulu kapattı.
Tele1
Kadir Topbaş’ın damadı için tahliye yolu!
Bakanlıktan önce banka paylaştı! Köprü ve otoyol ücretlerine dev zam yolda
'Ülken için savaşır mısın?' anketinde bakın sonuç ne çıktı?
Putin'den dünya gıda sevkiyatına dair açıklama
AK trollerin siber saldırısı geri tepti! Saldırı haberinin duyulmasının ardından Yavaş’a destek yağıyor!
Demirören’in Ziraat’e borcu Sayıştay raporuna girdi
Mehmet Şimşek nereye giderse gitsin İmamoğlu karşısına çıkıyor! Bu sefer Katar'da soruldu
TBMM, oğlu koronavirüs testi satan AKP'li vekili yalanladı!
Ankara'yı ayağa kaldıran kaymakam AKP'li çıktı
AKP ve MHP 'kamuda birden fazla maaş alan bürokratların araştırılması' önerisini reddetti
Kayyum Gürsel Tekin tarih verip konuştu: "İl binasına geleceğim"
AKP'de büyük kavga! "İhaneti ve gürültüsü bol bir yıkım"
İstanbul'da yaşamak atık lüks!
Mülakat mağduru öğretmenlerden 'Mülakatta notun değiştirildiğine dair bir belge yok. İspatlayamayan sonucuna katlanır' diyen Bakan Tekin'e belgeli yanıt!