Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Kandil üzerinden yapılan montaj kaset, 7 yıl önce 20 Mayıs 2016'da Meclis tutanaklarına yansıyan itirafı yeniden gündeme taşıdı. AKP'liler, HDP'lileri “Kandil'den talimat almadan yürümüyorsunuz!” diye eleştirince HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den yanıt geldi. Önder, “Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) o zaman Başbakandı, Beni aradı, ‘Kandil'e gittiniz, ne oldu? diye sordu. Kandil'den talimat alan, haber gönderen, ricacı olan kimmiş; kaldırın dokunulmazlığımızı, bütün bunları mahkemelerde de konuşacağız” dedi.
İtiraflar TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:
BÜLENT TURAN KABUL ETTİ
Bülent Turan (AKP): Kandil'den talimat almadan yürüyemeyenleri milletin takdirine bırakıyorum.
Mahmut Toğrul (HDP): Sen nereden talimat alıyorsun?
Sırrı Süreyya Önder (HDP): Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı, beni aradı, “Kandil'e gittiniz, ne oldu?” dedi. Bunun devamını mahkemelerde söyleyeceğiz. Onun için, Kandil'den talimat alan kimmiş, Kandil'e haber gönderen, ricacı gönderen kimmiş; kaldırın dokunulmazlığımızı, bütün bunları mahkemelerde konuşacağız.
Metin Külünk (AKP): Biz istediğiniz yerde konuşuruz, nerede istiyorsanız orada konuşuruz.
Bülent Turan (AKP): Genel Başkanımız da bizler de bu ülkede barış olsun diye her türlü riski aldık. O zamanki atmosferin bugünden farklı olduğunu herkes biliyor. Biz barış adına adım attık ama bunu anlamayan, silahtan başkasını tanımayan insanların bugün bunu söylüyor olmasını kıymetli bulmuyoruz.
Sözcü
Yolsuzluk dosyasını açıkladı! MHP ile AKP arasında Mustafa Tuna gerilimi!756 izlenme
12 yaşındaki kız öğrenci, sınıf arkadaşın bıçakladı.20 izlenme
Cemal Enginyurt, 'yangınlar bilerek çıkarılıyor' dedi, iktidara ateş püskürdü21 izlenme
AKP'li belediye Kılıçdaroğlu'nun toplantı yaptığı restoranı mühürledi!40 izlenme
ABD'de Erdoğan ve çevresine yaptırım girişimi332 izlenme
AKP'nin tarihçisi, Trabzon Öğrenci Yurdu'ndan neden ihraç edildi?443 izlenme
Dükkân sahibi yüzde 50 zammı beğenmeyip kiracısını tehdit etti! "Bastonumla öldürürüm, eşin dul çocukların yetim kalır"41 izlenme
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı ve yerine James Cleverly getirildi ve eski Başbakan David Cameron Dışişleri Bakanı oldu.17 izlenme
En son hırsızlığını yaparken yakalanan şahısın 25 sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.
Sedat Peker'in bahsettiği Halil Falyalı'nın ABD tarafından arandığı ortaya çıktı!
Ferdi Zeyrek'in cenaze töreninin detayları belli oldu
CHP'li Mahmut Tanal tepki gösterdi: 'Kuveyt Emirinin 5 milyon dolar hibe ettiği proje çöktü'