Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Yalıkavak Marina'ya ilişkin iddiaları gündemde. Habertürk'teki yayında "Mehmet Ağar'ın yerinde olsam 48 saat içinde istifa ederim" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasının ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.
Odatv'nin marinaya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Mehmet Ağar görevden alındı. Yalıkavak Marina ise konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.
AĞAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Ağar "Zor bir ameliyat geçirdim, sağlığımı düşünüyorum, yönetim kurulu ne yaptı bilmiyorum zaten ayrılmak niyetindeydim" diye konuştu.
Ameliyat olduktan sonra İstanbul'daki evinde dinlendiğini belirten Ağar Sözcü'ye şunları söyledi:
“Yeni ameliyat olup hastaneden çıktım, İstanbul'da evimdeyim. Benim Bodrum'da ne işim var. Hastaneden yeni çıktım evdeyim. Ben bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana.
Bugüne kadar bekletmişlerdi. Ama konular çıktığı anda herkes rahatlasın diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 1015 gün evvel önce beyan etmiştim ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de zamanım da yok.”
NE OLMUŞTU?
Peker, ilk videolarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçladı. Peker’in iddiasına göre; Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuştu.
Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağar’ın ifadelerine tepki gösterdi. Geçen gün bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Soylu, Mehmet Ağar gibi daha önce devlette görev yapmış birinin Yalıkavak marinada görevinin olmaması gerektiğini söyledi. Soylu "Ben olsam 48 saat içinde bırakırım" dedi.MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
'ÇÖKÜLEN MARİNA'NIN ORTAKLARI KİMLER, MEHMET VE TOLGA AĞAR HİSSE SAHİBİ OLDU MU?'
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu “Yalıkavak Bodrum Marina Satışı Hakkında Ticaret Bakanı'nın Cevaplaması İstemiyle TBMM'ye Soru Önergesi" verdiğini açıkladı.
Son 10 yıl içerisinde Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. hisselerinin cebir ve tehditle çok defa değerinin altında el değiştirdiği iddiaları nedeniyle kamuoyunda soru işaretleri doğduğu belirten Yeneroğlu şirketin hisse satışlarıyla ve ortaklarıyla ilgili bilgi istedi. Eski eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın hisse sahibi olup olmadıklarını soran önergedeki altı soru şu şekilde:
1 Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. hisselerinde son 10 yıl içerisinde kimler tarafından, hangi tarihlerde, ne kadar bedelle, yüzde kaç oranındaki hisseler alınıp satılmıştır?
2 Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş. şirketinin mevcut ortakları kimlerdir?
3 Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin el değiştirdiği tarihlerdeki ve bugünkü piyasa rayiç bedeli nedir?
4 Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.’de eski İçişleri Bakanı Mehmet AĞAR’ın oğlu Elazığ Milletvekili Tolga AĞAR hisse sahibi olmuş mudur? Olmuşsa hangi tarihte hisse sahibi olmuş, hangi tarihte bu hisseleri el değiştirmiştir? Bu hisseleri hangi bedelden almış, hangi bedelden satmıştır?
5 Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret A.Ş.’de eski İçişleri Bakanı Mehmet AĞAR hisse sahibi olmuş mudur? Olmuşsa hangi tarihte hisse sahibi olmuştur?
6 Ege denizi ve Akdeniz kıyılarındaki turizm işletmelerinde şirketlerin yasa dışı müdahalelere maruz kalma tehlikesi var mıdır?
http://www.krttv.com.tr/gundem/mehmetagarhakkindaflasgelismeh78892.html
AKP'liler 'Ekonomimiz uçuyor, büyüyor' diye övünürken, halk zor duruma düşünce artık pazaryerlerinde veresiye dönemi başladı!53 izlenme
Millet İttifakı Başkan Adayı Kim Olmalı? İşte Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ın katıldığı anketin sonucu...32 izlenme
Kurultay davası sonrası CHP'den Saraçhane çağrısı12 izlenme
İktidara yakın araştırma şirketi: AKP’nin birinci parti konumu ciddi risk altında37 izlenme
DEM Parti'nin 'İmralı' çıkışına CHP'den yalanlama geldi: "Komisyonun gündeminde İmralı’ya gitmek yoktur"18 izlenme
3. Havalimanı için 13 milyon ağaç kesilmiş126 izlenme
Liyakat hak getire: Bir İmamın önlenemeyen 'yükselişi'38 izlenme
Herkesin aklındaki soru yanıt buldu… 142 bin 175 kişi nereden geçti?160 izlenme
"Emekli olarak ne yapmamız lazım?" diyerek isyan etti: "Geçen yıl 200 kilo alıyorduk şimdi 100 kilo zor alıyoruz"
3. köprünün satışı için resmi açıklama!
Türkiye Yüzyılı’nda eğitim de lüks oldu: Bir çocuğun okula başlama maliyeti dudak uçuklattı
Silivri’de İBB davasının 34. günü: Cebeci madenine ilişkin avukattan flaş çıkış: Üst düzey isimleri tek tek sıraladı