Habertürk TV'de Hülya Hökenek'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında dolardaki tarihi yükselişin nedenleri ve Merkez Bankası'nın piyasaları şoke eden 200 puanlık faiz indirimi tartışıldı. Programa AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in sözleri damga vurdu.
Merkez Bankası'nın doları 9.60 liranın üzerine zıplatan 200 puanlık faiz indirimi" kararı için "Bu kararın çok doğru ve hayırlı olduğuna inanıyorum" dedi.
Metiner "Dövizin bu kararla birlikte yükselişe geçtiği kanaatinde değilim. Her türlü saldırıya rağmen Türk ekonomisi dimdik ayakta. Bankalarımız da batmadı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bu sırada programa katılan Avukat Ersan Şen’in bakışları dikkat çekti. Şen’in bakışları Metiner’in sözlerine inanamadığı şeklinde yorumlandı.
Prof. Dr. Ersan Şen ise Merkez Bankası'nın 200 puanlık faiz indirimi kararı için "Lafı eğip bükmeden söylersek; ortaya çıkan görüntü faizi düşüren Sayın Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası şeklen. Algı bu. Elbette bir amacı var. Tehlikeli gidiş devam ediyor. Sayın Erdoğan acı reçeteyi açıklamalı" dedi.
"Bu kararı beklemiyordum, sabit kalır diye düşünüyordum" diyen Cem Küçük de "Halk açısından bakarsak bunun bir maliyeti olacak. Bence Sayın Erdoğan uzun dönemde kararın faydalı olacağını düşünüyor. Halk hemen AK Parti'den de vazgeçmeyecektir" ifadelerini kullandı.
İki tarafta da binlerce ölü var: İşte İsrail-Gazze savaşında son durum
İYİ Parti standına yine saldırı!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması! Tarih verdi
Soma’daki engelli madenci '525 lira maaş bağladılar, eşime pazar parası veremiyorum; bu mudur adalet?'
AKP’li başkanın kızına ev hapsi! Karıştığı kazada baba ölmüş, oğlu ise yaralanmıştı
6 milyon TL prim öde 11.526 lira maaş al
Sevda Noyan soruşturmasında flaş gelişme!
ABD'li siyaset bilimcinin 2015'teki Ukrayna kehaneti! 'Ukrayna, ABD başta olmak üzere batı tarafından acı bir sona doğru itiliyor, kandırılarak Rusya'nın kucağına atılıyor'
Faize rekor harcama
İlber Ortaylı'dan 'Bay Kemal hain' sözlerine sert tepki: "Çocuğa siyasi laf söyletip gülmek zevzekliktir"
AYM'den ilahiyat kıyağına ret!
İstanbul’un ardından Ankara'da da yürüyen merdivenlere sabotaj! ABB "Seçim öncesi kirli eller devrede" diyerek paylaştı
Enes Kara'nın ölümünün ardından paylaştı! Cemaat yurtları hakkında çarpıcı sonuç: 'Asla...'
İstanbul'da tramvayda sığınmacı zannedilen şahıs Sivaslı olduğunu söylese de diğer adam inanmadı “Gidin buradan kardeşim. İstemiyoruz sizi” diye bağırdı