MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy geçtiğimiz haftalarda TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, son toplu sözleşme süreçlerinin ardından kamu kurumlarında farklı statülerde çalışan personeller arasındaki gelir farkının derinleştiğine dikkat çekmişti. Kamuda çalışma barışını etkileyen bu durumun düzeltilmesi için hükümetin bir çalışma yürütüp yürütmediğini soran Ersoy’un talebi, milyonlarca kamu çalışanının gündemindeydi.
Bakan Şimşek, konuya ilişkin verdiği yanıtta, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi sürecinde bütçe olanaklarının belirleyici olduğunu hatırlattı. Ücret dengelerinin korunması için çalışmaların sürdüğünü belirten Şimşek, genel ekonomi politikalarıyla uyumlu bir çerçeve çizdi.
Bu açıklama, memur maaşlarına yönelik 2026 yılının ilk yarısını kapsayan zam oranlarının netleştiği bir döneme denk geldi. Hatırlanacağı üzere, yayımlanan genelge ile memur ve memur emeklilerinin yılın ilk yarısı için alacağı artış oranı yüzde 18,60 olarak kesinleşmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeni katsayılarla birlikte, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden "seyyanen zam" beklentisinin de bu dönem için kapandığı bildirilmişti.
Yeni düzenleme uyarınca aylık katsayı 1,387871, taban aylık katsayısı ise 22,722793 olarak güncellenirken; bu artışlar sözleşmeli personel tavan ücretlerinden bedelli askerlik tutarlarına kadar geniş bir alanı doğrudan etkiledi. Hükümet kanadından gelen bu son açıklamalar, kamuda ek bir iyileştirmeden ziyade, mevcut bütçe disiplini dahilinde belirlenen oranların uygulanacağına işaret ediyor.
Sözcü
Gözler yarınki 'Butlan' duruşmasında! İşte masadaki tüm senaryolar22 izlenme
4 ayda görev zararlarına 670 milyar TL16 izlenme
Borsaya ikinci dalga operasyonda 11 kişiye gözaltı22 izlenme
AKP üyesi kadın 'Kara lastikle geziyorum, 15 senedir evime kurban girmedi, bayram günleri ağlıyorum!'91 izlenme
AKP’li belediyeden Bilal Erdoğan’ın okuluna özel düzenleme47 izlenme
İBB Davası'nda 26. gün! Savunma sırası İmamoğlu'nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan'da: İmamoğlu'nun 2 şoförüne tahliye39 izlenme
Gazze sınırında gazetecilerin bulunduğu yere füze düştü, iki Türk gazeteci yaralandı58 izlenme
Konya'da sayısı 700'ü bulan obruklara bir yenisi daha eklendi33 izlenme
Bazı din görevlileri, 3 bin dolara 'Peygamberin soyundandır' belgesi düzenliyor!
Erdoğan'a seslenip şeriat isteyen şahsa vatandaşın cevabı: "Cumhuriyetin verdiği özgürlükle konuşup utanmadan şeriat istiyor. Cumhuriyet'e meydan okuyana biz de meydan okuruz!"
Ukrayna: "Rus ordusu Kiev’den çekiliyor"
AKP'li vekil Zülfü Demirbağ 'Sahipsiz kaldık' diyen depremzedelere böyle posta koydu! 'Elazığ'ın sahibi Allahtır, Erdoğan'dır'