Menzil Cemaati farklı olaylarla gündeme gelmeye devam ediyor.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre İstanbul’da yaşayan, öğretmenlikten emekli olan 79 yaşındaki bir kadın, 2017 yılından beri hukuk mücadelesi veriyor. Uzun yıllar matematik öğretmenliği yapan yaşlı kadının tek mal varlığı Fatih’teki ailesinden kalma apartmanıydı. Ancak kadına ulaşan Menzil Cemaati mensupları, 2011 yılında “Dini hizmetleri olan bir vakfın temsilcileri olduklarını” belirterek tüm mal varlığını vermesini istedi ve kadını ikna etti.
Ancak yaşlı kadın 2017 yılında uzun bir süre Menzil’e bağlı Semerkand Vakfı’nın genel başkanlığını yapan Yakup Alarçin’e dava da açtı. Kadın, kendisine “Ölümünün çok yakın olduğunu, bağış işleminin dini bir zorunluluk olduğu ve bağışın ahlaki bir görev olduğu” şeklinde telkinlerde bulunulduğunu belirterek tüm mal varlığını bağışlaması için ikna edildiğini anlattı.
Kadın, altı dairesinden dördünü vakfa bağışladığını ve bağış sözleşmesi imzaladığını belirtti. Ayrıca tapusu olmayan iki dairesi için de Yakup Alarçin ile 100 bin TL’lik satış vaadi sözleşmesi imzaladığını söyledi.
Mahkemede, “Tüm mal varlığını devrettiği için hayatını sürdürecek bir şeyinin kalmadığını, kendisini aciz hissettiği, cemaat mensupları ile görüşmek istediğinde kötü muamele ile karşılaştığını” anlattı. Mahkeme ise hâlâ devam ediyor.
KRT
İnanılmaz iddialar! Bursa Belediyesi'nin AKP dönemde konuk ağırlama israfı dudak uçuklattı15 izlenme
İmamları ilkokullara sınıf öğretmeni yaptılar8 izlenme
Uğur Dündar'dan dolar hakkında korkutan iddia!34 izlenme
Sedat Peker'den 'Atatürk' açıklaması48 izlenme
Suriyeliler ve ‘Yan gel yat Osman’…716 izlenme
ABB’nin deprem çadırları Erdoğan’ın ziyareti öncesinde kaldırıldı, yerine AFAD çadırları kuruldu!32 izlenme
‘Hamza’ya dört maaş, Antepli Şahin’e kefen!’62 izlenme
Çocuğa istismardan 18 yıl hapis cezası almıştı, beraat etti! Son kararı Yargıtay söyleyecek38 izlenme
Kız çocuğuna insanlığa sığmayan hareket!
Son dakika! Çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı
İstanbul’da enflasyon fırladı
Erkan Baş’tan AKP'lileri sessizliğe gömen konuşma! 'Neymiş? Kadermiş. Lanet olsun böyle kadere! Bir tane patron çocuğu ölmez mi? Hep bize mi bu kader?'