Menzil tarikatı şeyhi, lüks aracına vergi ödememek için 'M' plaka aldı !

Menzil tarikatı şeyhi, lüks aracına vergi ödememek için 'M' plaka aldı !
00:00 / 00:00
Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
2675 izlenme 24 Ağustos 2018
Reklamlar
Şeyh Erol'un bindiği lüks Mercedes Maybach'ın plakası 34 MA 025.

Peki bu plaka ne anlama geliyor?

Kamuoyunda söz konusu plaka "Mavi Plaka" olarak biliniyor.

MA ile başlayıp MZ ile biten plaka harf grupları, Türkiye'ye geçici olarak tetkik, tahsil ve çalışma amacıyla gelmiş olanların araçlarına tahsis ediliyor. Bu misafir araç plakasını alan şahıslar araçlarını Türkiye’de kullanmak için vergi ödemiyorlar.

Özetle, kamuoyuna "yerli ve milli" tarikat örneği olarak sunulan Menzil'in şeyhi lüks aracının vergisini ödemiyor.

OĞLU DA AYNI YOLLA SOKTU

Odatv'nin edindiği bilgiye "mavi plaka" hediyesi tarikatta ilk kez yaşanmıyor.

Aynı mavi plakalı vergisiz araç yöntemi şeyhin oğlu Muhammed Emin Erol için de yapıldı. 2016 yılında lüks BMW 7 serisinden araç, mavi plaka ile Türkiye'ye geldi. Aracı, Menzil Tarikatı şirketlerinden olan Erol Medien GmbH ve Fatih Vakfı Travel Agency GmbH finanse etti.

Araç, Türkiye'ye bu şirketlerde çalışan bir Alman vatandaşı Türk üzerinden sokulurken, şeyhin oğlu aracın şoförü olarak resmi kayıtlara geçti. Böylece mavi plakalı lüks araç, Türkiye'de karayollarında rahatça dolaştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'in sağ kolu Emre Olur'dan iki kelimelik subliminal mesaj İliç'te maden işçileri ve yakınları konuştu: "301 madenci öldü ne oldu? Adam tekme yedi. Böyle benim gibi konuşuyor diye tekme yedi, belki ben de şimdi tekme yiyeceğim" AKP ve MHP'li üyeler 10 aydır reddediyordu: ABB'de çoğunluk CHP'nin olunca Mansur Yavaş'ın 'ilk icraatım olacak' dediği proje Meclis'te kabul edildi Tarlasına kimlikle girmek zorunda kalan çiftçi: "Burada terörist muamelesi görüyoruz"