Kamuda FETÖ’den boşalan kurumlara yerleştirildiği iddialarıyla gündeme gelen Nakşibendi Tarikatı’na mensup Menzil Cemaati’ne bağlı Hacegan Vakfı bünyesinde ‘Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi’ kurulması için çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK), 18 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı. AKP’nin seçimlerden sonra OHAL’in kaldırılacağı vaadi ve Meclis’te çoğunluğu kaybetme riski, kararın seçimden hemen önce alelacele alınmasına neden oldu.
YILLARIN PROJESİNE SEÇİM ÖNCESİ ONAY
Aydınlık’tan Murathan Demirkıran’ın haberine göre; ‘Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi’ projesi 2015 yılında başladı. Beş yeni vakıf üniversitesi kurulmasını ve bazı üniversitelerin adının değişmesini öngören yasa teklifine eklenerek, 29 Nisan 2016’da Meclis Başkanlığına sunuldu. Teklifteki diğer üniversitelerin kurulması aynı yıl Mecliste kararlaştırılırken, Semerkand hariç kaldı.
Semerkand Üniversitesi, en son dördü vakıf bünyesinde olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını ve bazı üniversitelerin bölünmesini içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Tasarıya eklenerek 20 Haziran 2018’de Meclisten geçirildi.
SAĞLIK SEKTÖRÜNE YERLEŞİYORLAR
15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet kurumlarından temizlenen FETÖ yapılanmasının yerine AKP tarafından Menzil Cemaatinin yerleştirildiği, güçlü bir iddia olarak gündemde. Menizilcilerin özellikle devletin sağlık kurumlarına yerleştirildiği savunuluyor. Kurulması kanunlaşan Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi’nde kurulacak fakülteler şöyle sıralanıyor: “Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü.”
https://odatv.com/menzilcilerindevleteyerlesmesiicinyasacikarildi21061813.html
Muharrem İnce: İspatlasınlar, siyaseti bırakırım!661 izlenme
Bu hesabı kim yaptı? Çanakkale Köprüsü'nde yüzde 91'lik hesap hatası14 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan çiftçilere tam destek: "İktidarımızın ilk haftasında faizleri sileceğiz"26 izlenme
Fas’tan BİM'e kapatma tehdidi "Mağazalarınızı kapatırız!"214 izlenme
2 çarpıcı 'Erdoğan ve Berat Albayrak' analizi! "Jeton nihayet düştü. U dönüşü yaptı"72 izlenme
Meclis'te ikinci 'taciz' skandalı: İnceleme başlatıldı8 izlenme
Resulayn merkezi ele geçirildi124 izlenme
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı173 izlenme
Savaş ‘Barış Festivaline’ saldırıyla başladı: Herkes eğlenirken Hamas militanları festival alanını paramotorlarla bastılar
Tayfun Kahraman yine hastaneye kaldırıldı
İBB öğrenci yurdunu TÜGVA'dan aldı, üniversiteye verdi!
Vatandaşın geçim derdi büyüyor! Takibe düşen alacaklar katlanarak arttı