TELE1 Genel Yayın Yönetmeni 14 gündür hukuksuz bir şekilde kesilip ayrı ayrı birleştirilen videolarla hedef gösterilip cezaevine gönderildi. Sosyal medyada 2 ay önce kurulan bir sosyal medya hesabı üzerinden ilk paylaşılan video daha sonra AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi ve İYİ Partililer tarafından servis edildi. Videoda sanki TELE1’in terörist Abdullah Öcalan’a özel bir yayın yaptığı algısı yaratıldı. Gözaltı ve hedef göstermeyle başlayan süreç hukuksuz bir tutuklamayla sollandı.
Silivri Cezaevi’ne gönderilen Yanardağ, bugün BirGün’de yayınlanan yazısında yaşanan saldırıyı anlattı.
“Muhalefet blokunu da benim üzerimden dağıtmayı denediler. Kısmen başarılı oldukları da söylenebilir. İYİ Partinin durumu bunu gösteriyor. Akşener iktidar havzasına iltica etmek, kapağı Cumhur İttifakı’na atmak için, antidemokratik karakterini, özünü ortaya koyarak bana yönelik troll saldırısına katıldı. Hatta öncülük etti. Daha önce 6’lı masayı devirmeye kalkan, “5’li Çete ile demokratik ittifak alanından operasyon yapmaya yeltenen Akşener ve İYİ Partiye karşı biz sert bir yayın yaparak önünü kestik. Bu nedenle bize, bana saldırmak için fırsat kollayan Akşener ve İYİ Parti önüne çıkan boş havuza atlamakta tereddüt etmedi. Bunu unutmayacağım.”
Öte yandan Yanardağ’ı hedef gösterrip tutuklatan İYİ Parti’liler daha sonra teker teker gözaltı ve tutuklanmanın hukuksuz olduğunu söyledi.
Tele1
Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait 2 taşınmazın satışına onay!31 izlenme
BİM'de satılan ürün tartışma yarattı49 izlenme
AKP'li adaydan AKP'li belediyeye usulsüzlük suçlaması28 izlenme
"Hilafeti ilan edeceğiz" dedi, şeriat çağrısı yaptı, Savcılık "İfade özgürlüğü" saydı!25 izlenme
Ülkeyi doyuran çiftçi kendini doyuramıyor!83 izlenme
AKP’den Saray’a 2 atama daha yapıldı!169 izlenme
Özgür Özel hakkında Akın Gürlek soruşturması başlatıldı13 izlenme
Elbise ve bez parçaları bulunmuştu: Narin'i arama çalışmaları o noktada yoğunlaştı22 izlenme