TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtladı. Nagehan Yılkın imzası ile yayımlanan haberde Yanardağ, "İktidarın elinden, ihtiyaç duyduğunda kullandığı İmralı silahını aldım. Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk siyasal sonucudur" dedi.
İYİ Parti'nin hakkında açılan soruşturmayı fırsat olarak kullanmaya çalıştığını kaydeden Yanardağ, "O nedenle utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar. Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir" ifadelerini kullandı.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programında terör örgütü PKK'nin lideri Abdullah Öcalan ile ilgili kullandığı sözlerin bağlamından koparılarak hedef haline getirilmesi sonrası "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Yanardağ'ın İYİ Parti ile ilgili sözleri şöyle:
İYİ Parti de benim hakkımda açılan soruşturmayı ülkenin demokrasi cephesinden kopmak ve iktidar havzasına kapağı atmak için bir fırsat olarak kullanmaya çalıştı. O nedenle utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar. Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir. Bunu unutmayacağız. Açık şekilde özür dilenmesi gerekiyor ama bunu beklemiyorum ve artık bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Asıl dertleri 6’lı masayı devirmeye kalktıkları için eleştirmemizdi.
Cezaevinde okuyarak, yazarak, spor yaparak zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Gazeteler ve televizyon ile avukatlarımız ve ziyaretçiler yaşama açılan pencerelerimiz oluyor. Moralim, sağlığım yerinde ve sıkı bir mücadeleye hazırlanıyorum. Demokrasi, özgürlük ve adalet için istibdada karşı mücadeleye elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum.
Gerçek Gündem
Antalya'da öğretmenden öğrencilere! 'Sizin ağzınızı yüzünüzü dağıtırım. Ben konuşuyorum burada, okul temizliğinden siz sorumlusunuz'371 izlenme
Ekonominin hali mutlak harap20 izlenme
İBB'nin AKİT TV programcısı müdürünün adı şimdi de yolsuzluğa karıştı140 izlenme
MHP'den Öcalan ve Demirtaş mesajları: "Görüş ayrılığı yok, umut hakkında uzlaştık"29 izlenme
AKP Ağrı Gençlik Kolları'ndan kürtçe türkülü, lüks ve şatafatlı sahur sofrası paylaşımı!126 izlenme
İran'ın İsrail’e fırlattığı balistik füzenin Tel Aviv'e düştüğü anlar!67 izlenme
Drone görüntüleri faciayı gözler önüne serdi217 izlenme
Niğde'deki depolarını önce satıp sonra kiralayan TMO'dan savunma 'Ekonomiye kazandırdık'60 izlenme
Sucuğa bir ayda 250 TL zam geldi!
Hazine lobisi hortumu dayadı çekiyor! Hazine 4 ayda faiz lobisine milyarlarca lira ödedi!
Dere ıslahı yapmayan Şanlıurfa Belediyesi, Japonya'dan borç alıp Taliban'a göndermiş!
Bayramın simgesi lüks oldu: İkramiye ile sadece 3 kilo alınıyor