CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, karşılaşılabilecek iç ve dış şokların yarattığı olumsuzlukların üstesinden gelinebilmesi ve ülkeye duyulan güvenin, uluslararası finans çevrelerinde sürdürülebilmesi için Merkez Bankası döviz rezervinin çok önemli olduğunu belirtti.
Merkez Bankasının hemen kullanabileceği kendine ait rezervi olmadığını öne süren Erdoğdu, şunları kaydetti:
“Bu, ani bir sıkıntıda Merkez Bankası’nın elindeki merminin azalması demek. Döviz rezervleri, dış ödeme güçlüklerinin neden olabileceği olumsuzlukların dolaylı olarak düzeltilmesi ve denetlenmesinde, döviz kurunu etkilemek suretiyle, piyasalara müdahale amacıyla kullanılabilir. Yani dış ödemelerde bir sorun olması veya kurun çeşitli sebeplerle aşırı yükselmesi karşısında döviz rezervi bir güvence unsuru olarak değerlendirilir. Maalesef iktidar, İstanbul'un belediye başkanlığını alabilmek için Merkez Bankasının bu manevra alanını yok etti.”
“Merkez Bankasının bağımsızlığı ve tutarlılığı çok önemli”
Merkez Bankasının döviz rezervinin, dış yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesini sağlayacak, dış şokları ve spekülatif atakları önleyecek ve Türk lirasında da sürdürülebilir bir istikrar sağlayacak boyutta olması gerektiğini savunan Erdoğdu, “Bir ülkenin küresel görünümü ve saygınlığı açısından Merkez Bankasının bağımsızlığı ve tutarlılığı çok önemli. Ancak oy
kaybetme kaygısıyla yapılan bu tür operasyonlar, Türk ekonomisinin güvenirliğine gölge düşürüyor ve kırılganlığını artırıyor. Muhalefetin kazandığı bir belediye başkanlığını elinden alabilmek uğruna ülke ekonomisini bu kadar bozmaya ve içinden çıkılamaz bir hale getirmeye kimsenin hakkı yok.” ifadelerini kullandı.
AA
‘Dekolteliysen tecavüz sürpriz olmaz’ diyen profesör AKP’nin konuğu!185 izlenme
Yine araç saltanatı!96 izlenme
Gebze’deki faciada hayatını kaybeden babadan geriye o sözler kaldı! Yürek burkan görüntü19 izlenme
AKP’nin afişini dükkânına asmak istemeyen esnaflar fişlendi iddiası41 izlenme
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk celse bitti: Tetikçiler tek tek ifade değiştirdi42 izlenme
En düşük puanı alan aday kadroya girdi!50 izlenme
Erdoğan-Meloni görüşmesi: Ankara ateşkes istiyor, Roma insani ara istiyor20 izlenme
Ergenler keçi gibi kokuyor35 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz belgeleriyle açıkladı: "İBB'nin AKP'de olduğu dönemde hiçbir teftiş yapılmadı"
Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki: "Gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
EYT düzenlemesi iş dünyasında paniğe neden oldu! 2 konu için Bakanlığın kapısını çaldılar
Ukrayna güçleri ile yoğun çatışmaların yaşandığı Makariv'den çekilen Rusya ordusundan geriye yıkım kaldı!