Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) iktidar tarafından seçim hamlesi olarak doğalgazın Mayıs ayında hanelere bedelsiz olarak verilen doğalgazın bedelini enflasyon sepetinden çıkarması ve Mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 0,04 olarak açıklaması kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) dikkat çeken bir rapor geldi.
TCMB, Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayınladı. TCMB’nin raporunda doğalgazın bedelsiz verilmesinin enflasyonu düşüren önemli bir unsur olduğu ifade edildi.
Raporun “özet” kısmında, “Mayıs ayında, meskenlere doğal gazın bedelsiz olarak sunulması tüketici enflasyonu üzerinde belirgin bir düşürücü etki oluşturmuştur” ifadelerine yer verildi.
Raporun “değerlendirmeler” bölümünde ise, “Mayıs ayında meskenlere doğal gazın bedelsiz olarak sunulması aylık tüketici enflasyonu üzerinde 2,4 puan düşürücü etki oluşturmuştur” denildi.
Tele1
Cemil Kılıç'tan twerk yapan Arap kadınlara: "Bu mu necip Arap kavmi?"71 izlenme
İmamoğlu iktidara meydan okudu: “Ne olacağını biliyorum, size de göstermekten zevk duyarım”28 izlenme
İmamoğlu: "Otokrasiler yenilmez değildir, geçmişte yenildiler, yine yenilecekler"20 izlenme
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kanalizasyondan gelen su bastı!27 izlenme
Yalçın Menteş hayatını kaybetti…449 izlenme
Vakalar bir haftada yüzde 75 arttı! O il alarm veriyor76 izlenme
Cemal Enginyurt MASAK'a seslendi: "İstanbul'da 12 daire birden satın alan vekil kim?"15 izlenme
Tasarrufta seçim yastık altı altın ve nakitten yana34 izlenme