Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, son dönemde yaşanan siyanürle intihar olaylarıyla ilgili, “İntihar dinimizce haramdır. Çünkü canı veren Allah’tır. Allah’tan başkası da alamaz. Şunu söyleyeyim, o insanlar bu noktada niye intihar ediyor, yalnızlıktan intihar ediyor, dini inançların zayıflığından intihar ediyor. Hayata olumlu bakmak lazım. Olumlu bakacak yollar ve yöntemleri de bilmek gerekiyor” dedi.
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Edirne’nin Keşan ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen Mevlidi Nebi Haftası programı kapsamında ‘Hz. Peygamber ve aile’ konulu bir konferans verdi. Keşan Belediyesi Konferans Salonu’ndaki konferansa, AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Vekili Yakup Balcı ve çok sayıda davetli dinleyici olarak katıldı.
İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in açılış konuşmasını yapmasıyla başlayan program, Kur’anı Kerim tilaveti, hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve İlçe Müftülüğü İlahi Korosu Tasavvuf Musikisi konseri ile devam etti.
Konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Cevdet Kılıç, son dönemde yaşanan siyanürle intihar olaylarıyla ilgili şunları söyledi:
“İntihar dinimizce haramdır. Çünkü canı veren Allah’tır. Allah’tan başkası da alamaz. ‘Bu beden benimdir, bu ruh benimdir’ diye bir şey diyemeyiz. Bu bir emanettir. Dolayısıyla böyle bir şey İslam açısından çok büyük günahtır ve haramdır. Ama şunu söyleyeyim, o insanlar bu noktada niye intihar ediyor, yalnızlıktan intihar ediyor, dini inançların zayıflığından intihar ediyor, Allah’ı, peygamberimizi bilmemekten intihar ediyor. Gerçekten güçlü bir imanları olsa böyle bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum. Bireyselci olmamalıyız. Vicdan, iman sahibi olmak gerekiyor. Allah’ı, peygamberimizi yakından tanımak gerekiyor. Hayata olumlu bakmak lazım. Olumlu bakacak yollar ve yöntemleri de bilmek gerekiyor” dedi.
Prof. Dr. Cevdet Kılıç, daha sonra ise ‘Hz. Peygamber ve aile’ konulu konferans verdi.
https://www.abcgazetesi.com/dekanboylebuyurduinsanlardiniinanclarinzayifligindanintiharediyor56122
'Meclis’te biz ne dersek o olacak. Erdoğan’ı biz kurtardık' diyen MHP Genel Başkan Yardımcısıı Aycan görevden alındı!418 izlenme
Vergi teklifi TBMM'den geçti25 izlenme
Başsavcılık inceleme başlattı, Yavaş'tan ilk açıklama geldi: "Suçu olan cezasını çeker"32 izlenme
Tablo ortaya çıktı: En düşük emekli maaşı 10 bin lirayı, en yüksek memur maaşı 45 bin lirayı aşacak96 izlenme
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a üslup çıkışı: "Kibar olun lan biraz, devlet yönetiyoz burda..."67 izlenme
İBB itirafçılarının sır avukatı bakın kim çıktı?33 izlenme
İmamoğlu’na direnen Saray ittifakı 5 milyar lira kaybetti134 izlenme
Yardımda rekor protokolcülerde!131 izlenme
ABD’li rahip Brunson’a ev hapsi!
Zarrab '50 Milyon € rüşvet verdim' dedi, Çağlayan'ın o sözleri akıllara geldi !
AKP’li Mustafa Elitaş’ın yurttaşlara hitap ederken eli cebinde konuşması tepki çekti
Mehmet Ağar, Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin ardından eşi Güldal Mumcu’ya ne demişti?