Metropoll Araştırma'nın Nisan 2025 tarihli "Türkiye’nin Nabzı" anketine göre, kamuoyunun büyük bölümü ekonomiye en büyük zararın görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasından kaynaklandığını düşünüyor.
Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi kapsayan 28 ilde, 18 yaş üstü 2.122 kişiyle yapılan araştırmada, veriler CATI (Bilgisayar Destekli Telefonla Anket) yöntemiyle toplandı. Hata payı ise ±2,14 puan olarak açıklandı.
Ankete katılanların yüzde 52,4’ü İmamoğlu'nun tutuklanmasının, yüzde 28,9’u ise gösteri, protesto ve boykotların ekonomiye daha çok zarar verdiğini belirtti. Katılımcıların yüzde18,7’si ise fikir belirtmedi veya soruya cevap vermedi.
Anket, farklı siyasi eğilimlerdeki seçmenlerin ekonomi algısında ciddi ayrışmalar olduğunu gösterdi. Özellikle muhalefet seçmenleri İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomi üzerinde büyük bir yıkıma yol açtığına inanırken, iktidar cephesinde gösteri ve boykotların daha zararlı olduğu görüşü ağır basıyor.
Ankette 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımlar da dikkat çekici:
AKP seçmeninin yüzde 27,8’i İmamoğlu’nun tutuklanmasının daha zararlı olduğunu belirtirken, yüzde 50,1’i protesto ve boykotların etkili olduğunu düşündü.
CHP seçmeninin yüzde 78,7’si İmamoğlu’nun tutuklanmasını daha zararlı buldu. İYİ Parti seçmeninde bu oran yüzde 67,4, DEM Parti seçmeninde ise yüzde 79,5 olarak ölçüldü. MHP seçmeninin yüzde 37,5’i İmamoğlu’nun tutuklanmasının ekonomiyi olumsuz etkilediğini düşünürken, daha büyük bir kesim (%51) protesto ve boykotları sorumlu tuttu.

Sözcü
Şanlıurfa’da 79 adres daha karantinaya alındı!56 izlenme
Kemik yaşı 21 raporu verilmişti: İsmailağa cemaatinde 6 yaşındaki çocuğa istismarda doktora soruşturma başlatıldı!46 izlenme
Yunus Emre Enstitüsü’nde neler olmuş neler! Tatlı Tatlı yemişler37 izlenme
MHP'ye seçim öncesi istifa şoku! Topluca İYİ Parti'ye geçtiler253 izlenme
SP’li İslam: Aldığımız duyumlara göre bazı bakanlar YSK’yı arıyor!151 izlenme
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır?84 izlenme
Atatürk'ün fotoğraf çekimine ait videosu ilk kez görüntülendi!32 izlenme
Atatürk'ün hediyesi bu bayramları kaldırdılar: Tarihe karıştı13 izlenme
Sınırı kaçak geçmeye çalışan Suriyeliler tekbir getirerek Türk askerine saldırmak istedi!
Cengiz’in tarım arazilerini yok edeceği proje onaylandı!
AKP çöküşü durdurmaya çalışıyor...Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan'a karşı yeni önlem!
Karanlık kapıda! TEİAŞ 2018 yılı Sayıştay Denetim raporundan çarpıcı uyarılar