20202021 EğitimÖğretim yılında 9 ay çalışmak için 150 kişilik temizlik personeli İşKur üzerinden Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde işe alındı. Önceden kura ile alınan temizlik işçileri bu yıl liste yöntemine göre alım yapıldığı söylenmekte.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde temizlik işçisi olmak için binlerce kişi geçici de olsa bir işim olsun umuduyla Amasya İşKur Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kura yöntemi ile alımın yapılacağı beklentisi başvuru yapanlara tam bir hayal kırıklığı yaşattı. İşe alınacak 150 temizlik işçisi için herhangi bir kura çekimi yapılmaması ve listenin AKP İl Başkanlığında hazırlandı iddiası tepkilere neden oldu.
Yaklaşık 3 ay önce benzer bir durum İl Özel idaresinin 17 kişilik işçi alımında da yaşandığı iddia edilmekte. AKP’ye yakınlığı ile bilinen kişiler kura çekilmeden, liste yöntemi ile Amasya İl Özel İdaresinde işe alındığı da iddialar arasında.
CHP'li Ramis Topal, 'Gelinen noktada ayrımcılık, partizanlık, eşitsizlik hat safhaya ulaşmıştır. Aynı şehirde yaşayıp eşit vergi ödeyen vatandaşın devlet hizmetinde ya da devlet kurumlarının yaptığı işe alımlarında iktidar partisine en çok oy çıkan yerden ya da iktidar partisi ile organik bağının olması ayrımcılığın, eşitsizliğin en somut göstergesidir.' şeklinde konuştu.
Ramis Topal, kamu vicdanı adına iddialar hakkında yetkililere 7 soru sordu:
1İşe alım sürecinde liste yöntemi uygulanırken hangi şartlar ön planda tutulmuştur?
2İşe giren personelin tamamının iktidar partisine oy veren kişilerden olması tesadüf müdür?
3Kura ile değil de liste yöntemiyle işe alımların gerçekleşmesinin açıklaması nedir?
4Bundan sonra ki yapılacak işe alımlarda liste yöntemi uygulamaya devam edecek misiniz?
5Bu ülkede yaşayan vatandaşları işe alırken partizanlığa, ayrımcılık yapmaya devam edilecek mi?
6Bu ülkede işe girmek için AKP’li olma zorunluluğu mu var? İnsanlar evine ekmek götürebilmek için iş ararken AKP’ye kayıt olmak zorunda mıdır?
7Yaşanan işsizlik yirmi yıla yakın ülkeyi yöneten iktidarın ayıbı, utancı değil midir?
http://www.krttv.com.tr/gundem/mevsimlikisciolabilmekicinbileakptorpiliistedilerh50524.html
Sokak röportajında gerginlik: AKP'li şahıs partisini eleştirenleri dövmeye kalktı!40 izlenme
Ataköy sahiline 72 metrelik hastane!127 izlenme
Gürsel Tekin yalanlamıştı, belgesi ortaya çıktı11 izlenme
Erol Mütercimler seçim için tarih verdi: "Erkene alınmış bir seçim bizi bekliyor"20 izlenme
Başörtüsüz konser verince cezaevine gönderildi!19 izlenme
İzmir yanarken İzmir milletvekili! Şimdi bu bizim vekilimiz mi? Ömür boyu maaşını biz mi vereceğiz?22 izlenme
FED Başkanı Powell'ın "Faizi daha da artırmaya hazırız" mesajı sonrası Avrupa ve New York borsaları günü yükselişle kapattı27 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Mansimov ile ilgili şok iddialar!48 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin CHP’den istifa ettiğini söylemişti: İstifa etmediği ortaya çıktı
Çamlıca Kulesi’nin dışını kaplayan Dekoral konkordato ilan etti!
Esad yönetimiyle 11 yıl sonra ilk resmi temas kuruldu! Bakan Akar, Moskova'da Suriye Savunma Bakanı ile görüştü
700 bin liralık borcu faizle 2,3 milyon liraya çıkan üretici: Bitmiş durumdayız