Diyarbakır’da Sur İlçe Başkanı Cemal Ayla, Yenişehir İlçe Başkanı Yılmaz Kayaalp, Çermik İlçe Başkanı Veysi İpek, Dicle İlçe Başkanı Mehmet Orbay ve Lice İlçe Başkanı Hamza Yılmaz yazılı bir açıklamayla istifa ettiklerini duyurdular. Beş isim ortak yazılı açıklamayla istifa gerekçelerini şöyle açıkladı:
“DİYARBAKIR'DA HALKIN PARTİSİ HALİNE GETİRDİK”
– Bizler Milliyetçi Hareket Partisi'nin Diyarbakır'daki ilçe başkanları olarak bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayız. Kamuoyunun da bildiği üzere son birkaç yıldır MHP'nin dahi Diyarbakır'da hayal edemeyeceği çalışmalarla Diyarbakır halkının gönlüne girdik. Gecemizi gündüzümüze katarak sayısız tehdit ve baskıya rağmen Diyarbakırlı hemşerilerimize hizmet ettik.
– Bugüne kadar Genel Merkezimizden bir kuruş dahi destek görmedik, talebimiz de olmadı. MHP, tarihi boyunca Diyarbakır'da tabela partisiyken son yıllarda yaptığımız çalışmalarla MHP'yi Diyarbakır'da halkın partisi haline getirdik.
“GETİRDİĞİMİZ NOKTADA TUTAMAYACAĞI KANAATİNE VARDIK”
– Bugünlere geldiğimizde MHP'nin Diyarbakır'daki hızlı yükselişini kabullenemeyen terör örgütü ve yandaşlarının sayısız entrikaları ile mücadele ettik. Ancak bu davaya hizmet edenlerin de ne kadar kolayca harcanabileceğine ve fedakâr insanların nasıl yalnız bırakıldığına şahitlik ettik.
– Bugün ilimize ziyarette bulunan Teşkilat Başkanımız Edip Semih Yalçın'ın aylardır Diyarbakır'daki teşkilatlarımız üzerine kopan kıyametlere hiç değinmemesi ayrıca vicdanımızı sızlatmıştır. Yeni atanan il başkanı ve il yönetimi gerek siyasi deneyimi, gerekse eğitim seviyesinin MHP'yi getirdiğimiz noktada tutamayacağı kanaatine vardık.
“HERHANGİ BİR GÖREV ALMAYACAĞIZ”
– İl başkanı olarak atanan arkadaşımız, Ergani gibi bir ilçeyi dahi yönetememişken, hakkında sayısız şikayet ve şaibelerin olduğu ortadayken, bu durumun bugüne kadar titizlikle yaptığımız çalışmalara gölge düşüreceği hasıl olmuştur. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye olan bağlılığımız, davamıza olan inancımız tamdır.
– Ancak yeni atanan yönetim ve Ankara'daki destekçileri görevde olduğu sürece herhangi bir görev almayacağımızı belirtir, önümüzdeki günlerde istifamızın detaylı nedenlerini belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. İlçe başkanları olarak bu nedenlerden dolay bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayız
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ
İstifaların çocuğa karşı cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan eski İl Başkanı Cihan Kayaalp'in geçtiğimiz hafta beraat etmesinden sonra yaşanması ise dikkat çekti. Kayaalp ve il yönetimi genel merkez kararıyla görevden alınmış, uzun süre MHP İl teşkilatına atama yapılmamış ve kısa süre önce Kayaalp'tan boşalan koltuğa partinin eski Ergani İlçe Başkanı Miktat Arslan atanmıştı. İstifaların da bu atamaya karşı yaşandığı öğrenildi.
Sözcü
Skandal ihale şartnamesi! AKP’li belediyeden Murano adası şartı!110 izlenme
Tayyip’in ve Emine’nin lise diploması bile yok8496 izlenme
578 sayfalık iddianamenin şaka gibi özeti: Örgüt liderinin 704 yıl hapsi istendi ama elini kolunu sallaya sallaya geziyor28 izlenme
Gıda alışverişinde tane dönemi: Vatandaş patlıcanı kabağı muzu domatesi tane ile almaya başladı!84 izlenme
İzmit Belediyesi'nde işçilere rekor zam: Bakın kaç lira oldu43 izlenme
Devletin sosyal yardım parasını bakın nasıl kullanıyorlar!241 izlenme
Özgür Özel 'yanlış oldu' dedi, Dilruba Kayserilioğlu yanıt verdi: "Yuh yalana gel"96 izlenme
Ekrem İmamoğlu: 150 bine yakın ailenin 20 milyonluk faturası ödendi72 izlenme
NATO'nun resmi hesabı Anıtkabir fotoğrafı koydu, geri sayım başlattı
Hakan Kara, enflasyonun götürdüklerini öyle bir anlattı ki! Masamızdan tek tek kalkmış her şey!
Numan Kurtulmuş'tan tarihi itiraf 'Canlı bombalar devam edebilir, referandumdan 'Evet' çıkınca terör biter !'
AKP'lilerin 'uçamaz, hurda' dedikleri THK uçakları orman yangınlarına anında müdahale ediyor!