31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok ilde T.C. ibareleri belediye tabelalarına geri dönerken, Aksaray’da tam tersi oldu. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, 31 Mart AKP’nin kazandığı Aksaray’da belediye meclisi ikinci olğan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya T.C. tartışması damga vurdu. AKP’li belediye başkanı Enver Dinçer2in katılmadığı toplantıyı AKP’li Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.
Toplantıda, MHP’li üyeler tarafından verilen Aksaray Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi önerisi için oylama yapıldı. MHP’li üyelerin yanı sıra CHP’li ve İYİ Partili üyeler de önerinin kabulü yönünde oy verdi. AKP’li üyeler ise ret oyu kullandı. Oylama sonucu, 15 kabul, 16 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edilmedi.
MHP’Lİ ÜYEDEN AKP’YE TEPKİ
AKP’li üyelerin T.C. önerisini kabul etmemesi, MHP tarafında şaşkınlıkla karşılandı. MHP’li belediye meclis üyesi Muhterem Gür AKP’li üyelere tepki göstererek, “ Burada T.C. ibaresinin yer almasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir yönü yoktur. Türkiye Cumhuriyet’i hepimizin ortak paydasıdır. Ama kabul etmediler, durum ortada.” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/siyaset/mhptcgerigelsindediakpreddettih2898.html
Ve AKP'den ilk parça kopuyor mu?1580 izlenme
Durmak yok, çift maaşa devam! Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, PTT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı!86 izlenme
Kapanan şirket sayısında büyük artış! Bu mu uçan Türkiye?42 izlenme
İBB'nin AKP dönemine dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor: Belediyeden 'burs' alan AKP'li Kaya'nın kardeşi de 18 yaşında İBB'de işe başlamış!41 izlenme
Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş: "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa dokunamazlar. 25 kişiyi bir dükkâna niye gönderirsin. Ben size ne yaptım"23 izlenme
İmamoğlu’ndan ön seçim çağrısı: "Sandık korkusu yaşayanların kâbusu olacak"18 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz, ETİ Maden Genel Müdürlüğü'nün astronomik kirasını açıkladı!96 izlenme
AKP'li Kandemir'den skandal sözler! 'Muhalefet bu topraklara ait değil'95 izlenme
İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlediği gece sosyal medyada yayılan görüntülerin aslında farklı tarihlerde, farklı bölgelerde kaydedildiği ortaya çıktı
İBB davasında 15. celse: Kritik günde mahkemenin ara kararı bekleniyor
Dışişleri Bakanlığı, yandaşların AB fonu aldığını yalanlamadı; “Kurallara uygun” dedi!
İstismar, çocuk işçiliği, yoksulluk... İşte Türkiye'nin 23 Nisan karnesi