İstanbul'daki gıda zehirlenmesi faciayla sonlandı.
Almanya'dan gelip Fatih'te bulunan bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3) mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine önceki gün hastaneye kaldırıldı.
Çocuklar tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Baba Servet Böcek entübe edilirken, anne Çiğdem Böcek yoğun bakıma alındı. Bu sabah anne Çiğdem Böcek de hayatını kaybetti.
9 Kasım'da Almanya'dan İstanbul'a tatile gelen Böcek ailesi 11 Kasım'da Ortaköy'e gitti. Aile bir seyyar satıcıdan midye aldı, ardından da restoranda tavuk tantuni ve sucuk yedi.
Aynı gün rahatsızlanan aile, hastaneye gitti. Sonrasında taburcu olarak Fatih'teki otele döndü.
Otelde anne Çiğdem Böcek'in kızı Masal'ın hareketsiz yattığını görmesi üzerine olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından tüm aile bireylerinin hastaneye kaldırıldığı, çocukların hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Öte yandan, polis ekipleri otelin kamera kayıtlarını muhafaza altına alarak 4 tanığın ifadesine başvurdu. Otel odasının yanı sıra ailenin yemek yediği yer de mercek altına alındı. Numuneler toplandı ve araştırma başlatıldı.
Ailenin yemek yediği tespit edilen restoranın mühürlendiği, başsavcılık soruşturması kapsamında lokum, kumpir ve midye satıcısının gözaltına alındığı belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da ailenin yemek yediği öğrenilen yerlerden numunelerin toplandığını, toplamda dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Diğer taraftan kardeşler Muhammet (6) ve Masal'a (3) yönelik dün başlatılan otopsi işlemi tamamlandı.
Otopsi sonucunda iki çocuğun dizlerinde ekimoz ve mide mukozasında hiperemi, yer yer submukozal kanamalar dışında belirgin patolojik bulguya rastlanmadığı öğrenildi.
İşlemler sırasında cenazelerden laboratuvar analizi için histopatolojik, mikrobiyolojik ve toksikolojik numunelerin alındığı bilgisine ulaşıldı.
Mide ve bağırsak içerikleri, soğuk zincirle Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderilmek üzere örneklendi.
Örneklerin analizinin ardından ölüm sebeplerinin belirleneceği bilgisi alındı.
Öte yandan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürerken vefat eden anne Çiğdem Böcek'in cenazesi de Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Baba Servet Böcek'in hastanedeki tedavisi ise devam ediyor.
NEFES
Zafer Arapkirli sansürü protesto etti! "Onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"79 izlenme
Gündemi sarsacak '128 milyar dolar' iddiası! "Kamera kayıtları ve fotoğraflar... Yöneticiler konuşmak istiyor"45 izlenme
İstanbul depremi için ürküten senaryo! ‘Tehlike büyük’ dedi, o ilçeyi işaret etti31 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı yeni kılavuzunu buldu: Deniz Feneri Derneği ‘iyilik’ öğretecekmiş!93 izlenme
THY'den yüzde 190 zam yapılan 'huzur hakkı' açıklaması: "Günümüz koşullarında uygun noktaya alındı"62 izlenme
Okulların #deprem'e karşı dayanıklı hale getirilmesi için verilen önerge, AKP-MHP oylarıyla reddedildi!60 izlenme
İBB'nin 'İnsani Su Hakkı' uygulamasına Sayıştay'dan engel!57 izlenme
Ece Üner'den 'normal doğum pankartına' sert tepki: "Lütfen biri konuyu anlatsın Sağlık Bakanı'na. Hiç anlamamış"119 izlenme