Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak 'Güvenlik önlemlerinin ve tedbirlerin artırıldığını söylemişti. Tekin'in konuşmasından saatler sonra Kahramanmaraş'ta dehşet veren bir okul saldırısı daha yaşandı.
Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda düzenlenen silahlı saldırı Türkiye’yi sarstı. 8. sınıf öğrencisinin gerçekleştirdiği saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi yaralandı.
Tekin, açıklamasında Siverek'te yaşanan okul saldırısına ilişkin şunları kaydetmişti:
"Bugün sabah itibarıyla da konuyla doğrudan ilgili iki genel müdürümüz orada. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümüz. Valilikle sürekli irtibat halindeyiz. Gerekli tedbirleri alıyoruz, alacağız.
Zaten biz bu tür olaylarda hemen soruşturma başlatırız. Soruşturma dediğimiz şey konuda yetki sahibi olan herkes soruşturmanın içerisindedir ama soruşturma bitmeden kimseyi herhangi bir şekilde zan altında bırakacak şeylerden hep beraber kaçınmamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığımız ve biz her dönemin başında valilerimizin başkanlığında okullarımızı güvenlik ve risk açısından değerlendirmeye tabi tutuyoruz ve tedbirlerimizi alırız. Tedbir alınan okullarımızda da oluyor bu, alınmayanlarda da olabilir…"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
-Kahramanmaraş'ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir, durumlarını yakından takip ediyoruz. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun
Sözcü
AKP'ye oy verirken gözü hiçbir şeyi görmüyordu ! Taa ki 'aç' kalana kadar !
İhracatçı seçimlerinde büyük olay
‘Gezinti bakanlığı!’ 12 yılda 70 yurt dışı gezisi!
Bahçeli'den erken seçim açıklaması: "Yalan ve yaygara"
Aktrol sistemi ifşa edildi! Ortaklığı bozan köşe taşları: Dershaneler, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz
SADAT Başkanı: "Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman reklam vermemiz için bizi tv100 aradı"
1 senelik yol çöktü, vatandaşlar haftalardır mağdur!
Milyarlık zarar açıklamıştı, THY'den yöneticilere rekor menfaat
SGK Başuzmanı açıkladı: Emeklinin Temmuz zammı kursağında kaldı
Motorinde indirim sevinci kursakta kaldı: Dev zam için tarih verildi