Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) ayrılan grup tarafından 2021 yılında kurulan Milli Yol Partisi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’a destek vereceklerini açıkladı.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert sözlerle eleştiren Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, şunları söyledi:
Şu anda ahval kötü. 23 yıldır tek başına bir iktidar var. Hemen hemen her seçim döneminde ortaya çıkıp, aklımızla dalga geçer gibi, ‘bu seçim hayati bir seçim, beka seçimi’ diyerek milleti korkutuyor. İnsanları kendi gücünün devamı anlamında pozisyon almaya davet ediyorlar. Dün Sayın Cumhurbaşkanı’nı dinlerken, fikir özgürlüğü ve insanca yaşamak adına kendimi çok değersiz gördüm.
Milleti kimsenin değersiz kılmaya hakkı yoktur. Siz, sizinle siyaset yapmış insanları bir müddet sonra başka organizasyonlara dahil olmalarını, sana muhalefet etmelerini hiçbir zaman kötü olarak betimleyemezsin. Hain diyemezsin, hatta ‘korsan siyaset yapıyorlar’ dememelidir. Bu anlayış ortaçağ anlayışıdır, yapmayın. Ülke açısından geleceğimiz açısından tehlikeli buluyorum. Bu anlayışı reddediyoruz. Bu memlekete hizmet etmez. Bırakın insanlar farklı düşünüp, farkı düşünceler ortaya koysunlar. Tek doğru siz değilsiniz.
Şu anda 300 belediyede adayımız var. Aynı şekilde Türkiye’de iddialı olduğumuz 15 ilçe var.
Ankara’da adayımız yok. İki tane bizim tanıdığımız bildiğimiz arkadaşlarımız aday. Bir tanesi Turgut Altınok AKP’den. Mansur Yavaş CHP’den. 5 yıllık icraatta gördük ki rozetini bir kenara bırakmayı bilmiştir. Herkese aynı gözle bakma çabasına girmiştir. Eksiklikleri olmuş olabilir. Her şey dört dörtlük olmamıştır, ama iyileştirme içinde çabası olduğu görülmüştür. Milli Yol Partisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Mansur Yavaş’ı desteklemektedir.
Tele1
AA yeni provokasyona mı hazırlanıyor: AKP'liler 23 Haziran'da bu uygulamayı kullanarak...90 izlenme
Mülakata girenlere dini sorular: Seçimlerde kaldırılacağı söylenen mülakata giren vatandaş yaşadıklarını anlattı63 izlenme
Prof. Dr. Aziz Çelik’ten ‘ek zam’ açıklaması: "Düşük aylık alan milyonlarca emekliyi etkilemeyecek"47 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan elektrik zammı açıklaması: "Aklından bile geçirme"36 izlenme
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak çıkış! Olay adaylık sözleri! CHP'de ayrılık rüzgarları10 izlenme
Sedat Peker'in eşi imza kampanyasını duyurdu: Dijital tecriti durdur72 izlenme
İmamoğlu'nun başlattığı 'çiftçiye ücretsiz tohum desteği' dağıtım töreninde konuşan çiftçi: "İBB bize yem veriyor, tohum veriyor, gübre veriyor, mazot veriyor, bunun için ne desek az"32 izlenme
Kurultay satrancı27 izlenme
Türk tekstil devi 152 işçisini işten çıkardı! Dünya markasından KAP açıklaması
Emekli maaşlarına yaşam maliyeti ayarlaması: Resmi başvuru yapıldı
Bursa'dan sonra bir skandal da İstanbul'da! LGS'den ağlayarak çıktılar
Ümit Özdağ: "Yurdunu savun, ülkende ikinci sınıf vatandaş olma"