Radyo Sputnik’e konuk olan Dilek Sabancı’nın, “İnsanın iyi bir evi ve arabası olması lazım. Rahat yaşayabileceği kadar parası olmalı… Milyar dolarlar de değil yani milyon dolarlar da yetebilir. Bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. 50 milyon dolar, 100 milyon dolarınız olsa rahat yaşarsınız” sözleri sosyal medyada tepki çekmişti.
Dilek Sabancı bu açıklamalarının üzerine yazılı bir açıklama yaparak özür diledi. Sabancı, “sehven başka bir para cinsi ifadesi” kullandığını söyledi.
Dilek Sabancı’nın açıklaması şu şekilde:
“Geçen hafta Radyo Sputnik programcısı Sayın Meliha Okur’un programına konuk olmuştum. Söyleşi sırasında bir soruya verdiğim yanıt maalesef arzu etmediğim bir sonuç ortaya çıkardı. Ben ilgili soruya yanıt verirken, bazı rakamlar telaffuz ettim. Amacım 1-2 milyon liranın hayatın ihtiyaçlarına yeteceğini anlatmaktı. Ancak bunu sehven başka bir para cinsi ile ifade ettim. Ama ben Türkiye’de pek çok insanın bu seviyede de kazanç elde edemediğini biliyorum. Bu durumu en iyi bilen insanlardan biriyim. Bu farkı kapatabilmek için, onlarca yıldır dezavantajlı grupların, sorunlarının çözümü için ben ve ailem çalışıyoruz.
Ben programda hayırseverliği anlatırken bunları söylemek istemiştim. Ancak yanlış ifade ettim. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için kamuoyundan özür dilerim. Ben bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de elimden geldiğince dezavantajlı kesimlere yardım etmeye devam edeceğim.”
Tele1
Denizli'de skandal: Lise koleje devredildi, MEB'den yatırım yağdı!
Sat arabayı uçağı, öde burs parasını!
Bütçeye corona dopingi! İdari para cezaları rekor kırdı!
AKP adaylarına bunları soracak: Kaça sattın, kime sattın?
CHP'nin İstanbul adayları belli oldu
Dünya Sağlık Örgütü: Covid'in yeni varyantı JN.1, küresel çapta hızla yayılıyor
Diyanet projesiyle 'insan kaçakçılığı': 15 yaşındaki çocuk 'dede' yapılmış, yurt dışına gönderilen 20 kişi geri dönmemiş!
Icardi, Wanda Nara'nın özel jet kullanmasını yasakladı
İmamoğlu metrobüs kazasında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti: "İçtenlikle özür dilerim"
Kavgada kulak kopuyordu... İmam ve müezzin birbirine girdi!
Muharrem İnce’den çarpıcı Erdoğan videosu açıklaması
Son ankette AKP'ye büyük şok!
Türkiye'ye bir borç da Kongo ile Cibuti takmış! Hasta gördüler, aldıkları krediyi ödemediler
Sokak röportajında 'AKP'ye oy vermeyeceğim' deyince tartışma çıktı, arkadaşları baskıya başladı 'O zaman metrobüse binme!'