Haber3'te yer alan bilgilere göre, Brent petrol fiyatlarını gerekçe göstererek akaryakıta zam üstüne zam yapılıyordu. Brent petrolün fiyatının düşmeye devam etmesine rağmen zam kararı alındı. Bunda Merkez Bankası uzun süre sabit tuttuğu faizleri 100 baz puan indirerek doların 18 TL'yi aşması etkili oldu.
Son olarak motorine dün yapılan 77 kuruşluk zammın ardından bu gece yarasından sonra 1 lira 7 kuruş daha zam yapılacak.
Zam kararının duyulmasından sonra sürücüler zamlara isyan ederek "Tüm dünya ülkeleri faiz artırımı yaparken, bir tek Merkez Bankası ya faizleri sabit tutuyor ya da dün olduğu gibi düşürüyor. Bu kararın doları uçuşa geçireceğini çocuklar bile biliyordu. Dolar her arttığında 'Bana ne dolarım yok. Arta artsın' diyenler de markete gidince artık bana ne diyemeyecek. Çünkü o markete gelen ürünler motorin ve benzin yakan araçlarla taşınıyor. Fiyatlar da artıyor" yorumunu yaptı.
Motorin fiyatı daha dün 77 kuruş zamlanmış ve litre fiyatı İstanbul Avrupa Yakasında 23,95TL/lt olarak uygulanıyor. Motorin İzmir’de 24,08TL/lt; Ankara’da ise 24,06TL/lt fiyatla satılıyordu.
Bu gece yarısı gelecek zam ile birlikte motorinin litre fiyatı 25 lirayı aşacak.
Benzinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi.
Motorinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL idi.
İran: Kadınlar örtünmese de olur382 izlenme
Sedat Peker'den, Esenyurt'ta yeni "çökme" ifşaları!106 izlenme
Bu mahallede açılan kuyular alev alıyor! Bölge giriş ve çıkışa kapatıldı18 izlenme
Erdoğan'a tepki: O ülke büyükelçimizi çağırdı!117 izlenme
‘Şirket iflasları kapıda!’94 izlenme
AKP'ye geçen belediye başkanın "Söke'nin 24 yıllık hasretini sona erdirdiğim için çok mutluyum" sözlerine CHP'li vekilden sert tepki! "Zübük mü desem..."11 izlenme
Beyazıt'ta 7 kişinin yaralandığı silahlı kavganın yeni görüntüleri ortaya çıktı!71 izlenme
Antalya Valisi’nden vatandaşa tepki çeken sözler! "Kimliksiz yumurta kafa"183 izlenme
Abdurrahman Dilipak, oje süren öğretmenler için 'cenabet' dedi!
20 bin servis şoförü işsiz kaldı! Servisçiler trafiği yavaşlatma eylemi yaptı!
'Cami sattınız' sözleri İBB Meclisi'ni karıştırdı, AKP'li ve CHP'li üyeler, birbirinin üzerine yürüdü!
Sedat Peker'in adını verdiği kişileri savcılığa taşıyan 3 avukata iddianame!