"Mansimov, eski İçişleri Bakanı Ağar'a Ulus'ta villa tahsis ettiğini ve kira almadığını, o tutuklandığında cezaevinin tadilatını üstlenip helikopter pisti yaptırdığını anlattı. Ağar'ın isteği üzerine özel uçağı ile Pensilvanya'ya giderek, Fetullah Gülen'i ziyaret ettiklerini belirten Mansimov, AK Parti Elazığ Milletvekili olan Tolga Ağar'ı Yalıkavak Marina'nın yönetim kurulu başkanlığına atadığını kaydetti." diye yazan İsmail Saymaz'ın Halk TV'de yayınlanan Mansimov röportajı şu şekilde:
Ağar'a niye iyilik yaptınız? Niye yedi yıl kira almadan oturmasını sağladınız, helikopter pisti yaptınız, oğlunu marinaya atadınız?
İsmail bey, mutlaka bir yakın arkadaşınız var, yok mu? Onun için bir şey yapınca para alıyor musunuz?
Sadece arkadaşınız olduğu için mi yaptınız?
Mehmet beyi ağabey bildim. Çünkü hep Turancılık hakkında konuştu bana. Milliyetçi olduğu için hoşuma gitti. Arkadaş olduk. Haksız yere içeri koyuyorlar gibi göründü. Zaten tanıştığımda hemen "Gel, ev vereyim" demedim ki. Altıyedi sene sonra verdim. Şöyle diyeyim: 2004'ten sonra tek bir yurtdışı seyahatine Ağar'sız gitmedim. Bir gün ayrı kalmadık. Neredeyse sabah onunla ofise gidiyordum. O da geliyordu. Ofisin dışında villa verdim ona. Kendi ofisimde oda verdim. Diyorlar ki, hayrına mı... Ağar, o senelerde ne iyilik yapabilirdi? Hiç kimse görüşmek istemiyor, herkes kaçıyor. Kimler "Bu adamın yanında ne işi var, uzak tut" diyordu.
Ağar'ın poliste, yargıda ve devletteki ağırlığını...
Ağar'ın AK Parti döneminde oğlu vekil olmadan önce ne ağırlığı vardı? Cezaevindeyken, devlet korumalarını almaya kalktı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'den rica ettim, almayın diye. Ağar'ın ne yardımı bana dokunabilir? Tam tersine Emniyet'e yardım ettim.
Ne gibi?
Araç lazım oldu, verdik. Bina lazım oldu, yaptık. En azından üç tane yaptırdım. Tadilat ettirdiğim bir sürü karakol var.
Deniyor ki Mansimov'a koruma hizmeti sağladı.
Tam tersine Ağar'ı PKK sevmez, öbürü sevmez... Ağar, benim yanımda bir tehlikeydi. Ben onu korudum.
Siyasi siyasi ilişkiler kurdu mu?
Ağar, Tayyip beyi benden önce tanıyor ancak benden yakın olduğunu düşünmüyorum. Çokça bakanın "Geliyorsan Ağar'ı getirme" dediğini hatırlıyorum. Allahınız severseniz, kardeş dediğiniz adamdan para alınır mı? Ağar'la tanıştığımda cumhurbaşkanını, başbakanı, bakanları, bürokrasiyi tanıyordum. Ağar'dan daha iyi arkadaşlık ilişkim olduğunu düşünüyorum. Devlette benden güçlü olduğunu sanmıyorum.
https://www.krttv.com.tr/gundem/mubarizmansimovdanyenibombaaciklamalarh92280.html
AKP’nin 20 yıldaki intihar bilançosu ortaya çıktı!141 izlenme
Kardak kahramanı Ali Türkşen'den seçim sonucu yorumu61 izlenme
Gaziantep'te tartışma yaratan afiş: Kız çocuğuna başörtü, erkek çocuğuna takke!26 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: AYM’den ehliyet iptallerine ilişkin karar19 izlenme
Doğal gaza kış zammı gelecek mi? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı27 izlenme
Araç muayene ücretlerine zam: 2026 tarifesi belli oldu23 izlenme
Asgari ücretle nasıl geçinilir?185 izlenme
FETÖ’cüler canlı yayında CNN Türk muhabirine saldırdı: O anlar saniye saniye böyle kaydedildi55 izlenme
Türkiye'den İsrail'e 350 gemi artı 1 kınama
Bakanlık, Soma'da söz verdiği tazminatı ailelere ödememiş!
Roketsan mühendisinin şüpheli ölümünde baba konuştu: "Oğlum intihar etmedi, infaz edildi. Ölümüne sebep olan madde, yüzüne poşetle geçirilmiş"
Kimse Ata'sını yerde bırakmadı