Tüketici davasında mahkemeye sunulan bir bilirkişi raporu, Türk Lirası'ndaki (TL) değer kaybına ayna tuttu. Bilirkişi, 10 yıl öncesinin 80 bin lirasının şimdinin 520 bin lirası değerinde olduğuna dikkat çekti.
Bir müteahhitlik firmasının, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başladığı lüks site inşaatındaki daireleri söz verdiği tarihte bitirememesi üzerine hak sahipleri mahkemenin yolunu tuttu.
Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre, 2013 yılında bir kişi, 2012 yılında başlayan projeden "takas"la, 80 bin lira da ödeme yaparak daire satın aldı.
Müteahhit firma, dairelerin 14 Aralık 2014'te teslim edileceği sözü vermişti. Ancak bu söz yerine getirilmedi.
Kira kaybına uğradığını düşünen hak sahibi geçtiğimiz yıl Bakırköy 5. Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı.
Hakim, dosyanın bilirkişi tarafından incelenmesine hükmetti.
Olayı inceleyen bilirkişi, raporunu geçtiğimiz günlerde mahkemeye sundu.
Raporda, son yıllarda Türk Lirası'nın nasıl değer kaybettiğinin işaretleri var.
KİRA KAYBI 368 BİN LİRA
Davacının 2013 yılında 80 bin Türk lirası ödeme yaptığını hatırlatan bilirkişiye göre bu paranın davanın açıldığı günlerdeki değeri 521 bin 730 lira.
Kira kaybının ise 368 bin 643 lira olduğunun da belirtildiği raporda, taşınmazın toplam rayiç bedelinin 3 milyon 500 bin olduğu da vurgulandı.
BirGün
''Erdoğan'a götüren ölüm fermanını imzalar'' dediği son anketin sonuçlarını açıkladı!378 izlenme
TÜİK sordu vatandaş yanıtladı: 9 yılın en kötüsü!91 izlenme
Pandemi döneminde kullanmadığımız otoyol ve köprüler için 1.5 milyar lira ödendi!70 izlenme
Kaymakam Faruk Saygın, kendisine 'hoş geldiniz' diyen öğretmeni sınıftan kovdu!50 izlenme
Antalya'da 5 yıldızlı iki otelin, müşterilerin denize ulaşımını kolaylaştırmak için falezlere gizli tünel yaptığı ortaya çıktı!31 izlenme
Bakan Karaismailoğlu ‘rekor’ demişti: İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın gerisinde kaldı!32 izlenme
Kanal İstanbul'da bir rant kapısı da Diyanet'e açılmış!151 izlenme
Saray'dan Atatürk'e bir sansür daha!73 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' tepkisi: İstanbul’a ihanet projesini emin olun yaptırmayacağız
Arka alanda konuşulan bomba iddia! Akşener 6'lı masaya mesaj gönderdi: Yavaş'ı aday yapmazlarsa ben yaparım
Spor, sanat ve iş dünyasını titreten itiraflar
Manisa ve Kütahya’da orman yangını! Tahliyeler başladı