Yeniçağ'da yer alan habere göre; yeni yıla girmeye saatler kala, Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Hindi yiyin ama kul hakkı yemeyin” diyen Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, "torpil” denilince tüyleri diken diken olduğunu belirterek, “Torpil yapmayı dinine aykırı görmeyenin dini İslam değildir” ifadesini kullandı.
MAKAMLARIN KÖTÜYE KULLANILMASI
Bıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Allah kuluna mevki de verir makam da verir ama sorar ne yaptın diye. Mevkisini, makamını kötüye kullananların, torpille eşe dosta iş verenlerin, hak edenin ise hakkına yüz çevirenlerin hesap yeri cehennem olacaktır. Herkes harıl harıl ahiretini hazırlıyor. Kimi hak yolunda, kimi şer."
Her sene yılbaşında birçok vaiz, müftü ve ilahiyat hocasının ekranlarda ya da gazetelerindeki köşelerinde “Yılbaşında Hindi Yemeyin” dediklerini ifade eden Bıyık, "Bunu demelerinin sebebi hindi yemenin normal zamanlarda günah olduğu için değil de 'gavura benzersek onlar gibi oluruz' düsturuna dayanmaktadır. Belirtmek isterim ki Noel ayrı bir şey yılbaşı ayrı bir şey. Noel 25 Aralık tarihinde Hristiyanların kutladığı bir bayramdır. Onlar ya Noelde ya da yılın son gecesinde hindi yiyorlarmış, onun için biz Müslümanlar da o gece hindi yersek onlara benzermişiz. Yıllarca toplumumuza bu anlatıldı." ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muftudencarpiciyilbasiaciklamasih23447.html
Erdoğan’ın ‘Meclis Başkanı’nın istifasına gerek yok’ sözüne CHP’den yanıt geldi!151 izlenme
Tüm yollar Merkez'e çıkıyor: 500 bin dolar ile BES’e girene de vatandaşlık!50 izlenme
AKP'li ve MHP'lier CHP'li müşahidin kaburgasını kırdı!37 izlenme
Ekrem İmamoğlu bakanlığı yalanladı, İstanbul’un her yerine asacak!39 izlenme
YSK'dan kritik 'CHP İstanbul Olağanüstü İl Kongresi' kararı11 izlenme
Saray'a yakın isim sinyali verdi: Zafer Partisi'ne operasyon mu geliyor?28 izlenme
İşsizler ordusu 142 ülkeyi solladı!83 izlenme
Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in tarikatlardan tehdit aldığı ortaya çıktı! "Dükkânıma gelip ortalığı karıştırıyorlar"35 izlenme
‘Arsa değil, ülke güvenliği satılıyor!’
Sinan Ateş paylaşımları yaptı, evi kurşunlandı!
Fazıl Say’ın İsviçre’deki 4 konseri iptal edildi! “Malesef barıştan yana olmak zor zanaat”
Akşener'e tepkiler devam ediyor “Neden bu insanlara bunu yapıyorsunuz? İnsanların sizden ümidi vardı. İnsanlar size ümit bağlamıştı"