AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” isimli bağış kampanyası, kamu kurumlarının gösteriş yarışına dönüştü. Resmi verilere göre, 1 Nisan itibariyle 552 milyon 529 bin TL bağış toplanan kampanya kapsamında bazı kurum yöneticilerinin personele, “bağış yapın” baskısını artırdığı öğrenildi. Çok sayıda il ve ilçe müftüsü de personeline, “Kampanyaya katkı sağlayanlar dekontu bize ulaştıracaktır” mesajı attı.
Özel şirketlerin, alt sınır belirleyerek çalışanından maaş kestiği iddialarıyla gündeme gelen, “Milli Dayanışma Kampanyası”, Diyanet İşleri Başkanlığı için de de “Kim daha çok bağış yapacak?” yarışına dönüştü. Bazı müftülüklerin, bağış için 250 TL alt sınır belirleyerek personele, “Dekontlarınızı gönderin” mesajı attığı ortaya çıktı.
EN AZ 250 TL
Ankara’da görev yapan bir ilçe müftüsünün, personele gönderdiği mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Kıymetli hocalarım, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid19 salgınıyla mücadeleye yönelik devletimiz gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Bu süreçte, ekonomik olarak sıkıntı çekebilecek vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Cumhurbaşkanımızca başlatılan yardım kampanyasına ilçe müftüsü olarak ben de bir maaşımla destek oldum. Teşkilat mensupları olarak, en az 250 TL olmak üzere kampanyaya katkı sağlayalım.”
DEKONTLAR TOPLANIYOR
İlçe müftülükleri bünyesinde bir kişinin, personelin kampanyayı destekleyip desteklemediğinin takibini yapmakla görevlendirildiği iddia edildi. İlçe müftüleri, bağış yapan personelin bağış dekontunu görevliye WhatsApp üzerinden iletmesini istedi.
İddiaya göre, bağış için alt sınır belirlenmesinden rahatsız olan personel sayısının fazla olması nedeniyle başka bir bağış modeli de geliştirildi. Buna göre, tek seferde 250 TL bağış yapmak istemeyen personele, “Bağış miktarını aylara bölerek, taksitler halinde de yapabilirsiniz” önerisinde bulunuldu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muftulerbagisyapindekontugonderinh31416.html
Ülke üst üste felaket yaşarken, AKP'li bakanın eşi 'Vur patlasın, çal oynasın' eğlencede !1582 izlenme
Şok iddia: İstanbul’da yerel seçimler için taşınıyor42 izlenme
Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'ndan ortak paylaşım: Avrupa'yı davet ettiler16 izlenme
'Dar gelirli seçmen' anketinde çarpıcı sonuçlar! Saray İttifakı'nın toplam oy oranı...47 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı FETÖ kumpasına sahip çıktı: "2008-2011 arasında askeri vesayeti ve generalleri çökerttik. Ben de bu sürecin baş aktörlerinden biriyim"30 izlenme
Salim Ensarioğlu, Meral Akşener'i bombaladı: 'Kimse taklidinin peşinden gitmeyecektir'34 izlenme
Nagehan Alçı'nın sevgilisi Yunan istihbaratçı çıktı44 izlenme
Atatürk'e 'kâfir, dinsiz' diyen Cübbeli Ahmet'ten U dönüşü! 'Atatürk, bu devletin kurucusu. Aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değildir'103 izlenme
Erdoğan'dan erken seçim kararı mı geliyor?
Barış Atay’dan Terkoğlu’na Soylu ‘uyarısı’: Dikkat et, insanları hedef gösteriyor
MHP, TTB'yi yine hedef aldı! "Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir."
İtalya Başbakanı Meloni: "Türkiye’nin AB üyeliği gündemde değil"