15 Temmuz’u iki yönlü değerlendiren Muharrem İnce, “Devletin bir terör örgütüne teslim edildiğinin tüm yönleriyle ortaya çıktığı bir gün olması nedeniyle 15 Temmuz bir utanç günüdür” dedi.
“15 Temmuz’u iki yönlü değerlendirmek durumundayız. Birinci yönünde darbe girişimini gerçekleştiren örgütün bütün uyarılara rağmen devlet içinde örgütlenmesinin durdurulmamış olması, operasyonlarına siyasal iktidarın uzun yıllar her alanda destek vermesi bulunmaktadır.
Devletin bir terör örgütüne teslim edildiğinin tüm yönleriyle ortaya çıktığı bir gün olması nedeniyle 15 Temmuz bir utanç günüdür.
İkinci yönünde ise 15 Temmuz’da darbe girişimine başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet güçlerinin vatansever üyelerinin ve halkımızın sokaklarda direnmesi yer almaktadır.
Bu yönüyle 15 Temmuz ilk defa bir darbe girişiminin, içinde sivillerin de yer aldığı bir direnişle sonlandırılmasıdır. Olayın bu yönü, hepimiz için gurur vericidir.
15 Temmuz bayram günü olamaz. Bu ülkede hesap verme, hesap sorma ve her türlü haksızlığa karşı direniş günü olabilir. Çünkü Türkiye’nin bir daha terör örgütü tarafından yönetilmemesi, devletin içinde paralel yapıların oluşmaması için böyle bir gün anlamlı ve işlevsel olabilir.
O zaman 15 Temmuz’da şehit düşenlerin örnek duruşlarının gereği yapılmış olur. 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve bir daha Türkiye’nin 15 Temmuzlar yaşamamasını diliyorum.”
AKP'nin kurucu isminden 'gri liste' tepkisi! "Yolsuzluk, yozlaşma... Yıldık"76 izlenme
25 yıllık imam isyan etti: "Biat etmeyene operasyon çekiyorlar"140 izlenme
Mansur Yavaş'ın seçim afişlerine çirkin saldırı61 izlenme
SGK’dan EYT açıklaması65 izlenme
İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili tartışmalara İstanbul Üniversitesi noktayı koydu41 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ekrem İmamoğlu' açıklaması82 izlenme
Tesettürlü TikTok'çular sosyal medyayı ikiye böldü158 izlenme
AKP’li başkan ‘resmen’ dayak timi kurmuş: 7 yıl ara ile gerçekleşen saldırıda aynı isimler çıktı!28 izlenme
KPSS skandalında yeni gelişme: ÖSYM iddialar asılsız demişti, yayınevi soruların aynı olduğunu kabul etti!
Hastanede ‘yok artık’ dedirten olay: Kalp krizi geçiren hastayla para pazarlığı!
Üniversitede defli, zikirli akşam!
CHP’yi eleştirmek için açıklama yapan AKP’ye emekli tepkisi: "Kimi kandırıyorsunuz, millet acından ölüyor. Ben pazara gidemiyorum"