KPSS 2022 Lisans Genel YetenekGenel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edilmişti.
Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulundu.
KPSS’de yaşanan kopya soru skandalının ardından ÖSYM Yaptığı açıklamada sınavın güvenli bir şekilde yapıldığı ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” dedi.
YEDİİKLİM YAYINEVİ TELE1’E KONUŞTU
Konu ile ilgili TELE1’den Barış Önal'ın ulaştığı Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.
Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:
“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu.Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”
İŞTE KRİZ YARATAN O SORULAR






Piyasalarda kara pazartesi: Corona’nın ardından şimdi de petrol vurdu!99 izlenme
Kamu mallarını satmak için beş koldan ihaleye çıktılar26 izlenme
Bir genç açtı ağzını yumdu gözünü: “Sizin Hilafet istediğiniz yok, düpedüz Araplaşmak istiyorsunuz. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Yaşamak yalvarmaya değecek bir şey değildir”48 izlenme
Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a soruşturma iznine tepki! "İtibar suikastı"9 izlenme
ÇEDES Projesi'yle gerici faaliyetler giderek yaygınlaşıyor: Öğrencilere 'şeytan taşlama' dersi verdiler!28 izlenme
CHP’li Şahin: Sağlık Bakanlığı ve hükümet vaka ve ölüm sayılarını düşük gösteriyor!116 izlenme
Bu paylaşımı bir CHP’li yapsaydı başına neler gelirdi?162 izlenme
Uğur Şahin’den Covid aşısının patent ve fikri mülkiyeti ile ilgili çok sert yanıt44 izlenme