İnce'nin açıklamaları şu şekilde:
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğluile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
İnce, CHP Genel Başkanının cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na bu görüşünü ilettiğini söyledi. İnce, partinin yetkili organlarının kararına saygı göstereceğini söyleyerek partiyi zora sokacak bir harekette bulunmayacağını açıkladı.
İnce şöyle konuştu: "İnsanlarımızın yüreğine su serpmeye ihtiyacımız var. Referandumda yarattığımız dayanışma ruhuna ihtiyacımız var. Bunu birlikte başaracağız. Bu korku yağma düzeninden hep birlikte kurtulacağız. 16 yıldır TBMM'de milletvekili olarak görev yapan arkadaşınız olarak genel başkanımıza önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik. Dertleştik ve gidiyorum. CHP Genel Başkanının doğal cumhurbaşkanı olması gerektiğini iletmiştim yine ilettim.
Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:
Seçim bir erken seçim değildir bir panik seçimi kapkaç seçimidir. Oysa Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin büyük uzlaşıya ihtiyacı var.
Seçim bir çare olacaktır buna. Her gün bağıran, herkesle kavga eden, korku düzeni kuran, demokrasiyi yerlerde süründüren, bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız.
Referandumda yarattığımızı büyük uzlaşıya ihtiyacımız var. AKP'li Belediye başkanlarını metal yorgunu diyerek görevden alıyor ama asıl metal yorgunluğu sayın cumhurbaşkanında var.
Sayın genel başkanımızla önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Dertleştik ve gidiyorum.
Ben daha önce de söylediğim gibi CHP genel başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini iletmiştim. Yine ilettim. O kendi takdiridir.
Salı günü PM toplantısı var. Orada görüşülecektir.
Sayın genel başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket çalışması yaptırdığını onu paylaşacağını söyledi.
Ben partimin yetkili kurullarının kararlarına saygı gösteririm. Partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam.
KILIÇDAROĞLU’NUN ANKETİNDE SİZİN İSMİNİZ DE VAR MI?
Biliyorum kimler olduğunu ama bunları paylaşamam. Çok arkadaşımız vardır.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/adaylikaciklamasih88531.html
Aydın'dan Anıtkabir'e Pedal Bastılar102 izlenme
Butlanın hedefi bu dertleri örtmek12 izlenme
CHP'nin kazandığı Kütahya’da MHP seçimin iptali için başvurdu!44 izlenme
Melih Gökçek’in milyarları gömdüğü Ankapark, Başkent için tam bir kara delik oldu!277 izlenme
Devlet okulunda skandal uygulama: Kuran eğitimi ücretsiz, İngilizce dersi 2 bin TL35 izlenme
Dolardaki yükselişi durdurmak için kamu bankaları tekrar devreye girdi70 izlenme
İlker Başbuğ'dan tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e destek: "35 yıldır tanırım..."24 izlenme
Şatafat ve gösteriş için, TBMM Başkanı'nın odasını yüksek harcamayla yenilediler !306 izlenme
Neyi kınıyorsa yaşıyor insan
Polis ablukasına alınan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına ulaşmaya çalışan vatandaşların polis barikatını aştığı anlar
Murat Kurum'un yapay zekâ görseli Meclis'i karıştırdı! Önder 'Stadyuma çevirdiniz' diyerek oturumu terk etti
Bakanların uçak sefası! Sel felaketinin yaşandığı Rize'ye 3 uçakla gittiler!