
Sputnik’in aktardığı habere göre Antalya’da yürüttüğü seçim çalışmalarına ara verip Christiane Amanpour’un sorularını cevaplayan İnce, “Birçok insan Erdoğan’ı durdurmanın gerçekten zor olacağını söylüyor. Size, 15 yıldır iktidarda olan birine karşı başarılı olacağınızı düşündüren nedir?” sorusuna yanıt verdi. Amanpour’a “Ben sokağın gücüne inanıyorum. Halkın değişime olan inancına güveniyorum. Bugün Türkiye’de kurumlar ele geçirilmiş. Türkiye’de demokrasi ortadan kalktı. Ülkeyi bir kişi yönetiyor. Türkiye’nin bundan bir çıkış yolu bulması lazım” diyen İnce’nin röportajın sonunda kulaklıklarını hızlıca çıkardığını gören deneyimli gazeteci Cristiane Amanpour’un, ‘muhtemelen şimdi hemen başka bir mitinge gidiyor” şeklindeki esprisi ise dikkatlerden kaçmadı.
Röportajın devamı özetle şöyle:
Christiane Amanpour: OHAL’de seçim kampanyası yürütmek nasıl bir deneyim?
Muharrem İnce: Erdoğan devletin imkanlarıyla kampanya yapıyor. Ben halkın gönlüyle kampanya yürütüyorum. Erdoğan devletin helikopterini, parasını kullanıyor. Ben gönüllülerin bağışladıklarıyla kampanya yapıyorum.
Christiane Amanpour: Ben seçilirsem özgürce tweet atabileceksiniz’ dediniz. Ne demek istediniz? Bu tuhaf bir kampanya vaadine benziyor.
Muharrem İnce: Üniversite öğrencileri, cumhurbaşkanını eleştirebilmeli. Şu anda Erdoğan’ı eleştiren bir tweet attığınızda, sabahın 5’inde polisler evinizi basabiliyor ve sizi hapse atıyor. Bu benim dönemimde olmayacak. Gençlerle tartışma programlarına çıkacağım.
(…) Erdoğan Türkiye’yi iyi yönetmedi. Ekonomik büyüme yapay bir büyüme. Erdoğan parayı betona gömdü. Fabrikalara ve üretime yatırım yapmadı. Ben tarım temelli sanayilere yatırım yapacağım. İş gücünü doğru bir şekilde kullanacağım, yolsuzluk ortadan kalkacak. Kısa zaman içinde Türkiye’yi geliştireceğiz.
Bahçeli'nin odasında cübbe giyme töreni!150 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Böyle bir yere çocuğum, eşim girmez151 izlenme
CHP'deki istifa dalgası tüm ülkeyi sardı! Bornova İlçe Örgütü'nde görev yapan 153 mahalle temsilcisi CHP'den böyle istifa etti25 izlenme
Türkiye yine gözünü CHP’li Belediyelere operasyonlarla açtı! Tepkiler çığ gibi büyüyor36 izlenme
Bursa'da skandal olay! Koronavirüs yasakları AKP’lileri kapsamıyor mu?!131 izlenme
Köylü perişan! Bu köyde herkes icralık, jandarmayla yol kesip tek tek topluyorlar50 izlenme
İstanbul’daki oy sayımlarında son durum!4665 izlenme
Ankara'da belediye meclis üyesi AKP'den 'liyakat ve vefadan uzaklaşıldı' diyerek istifa etti!82 izlenme