CHP’li Muharrem İnce, Erdoğan’ın gün içinde yaptığı çelişkili ’50+1′ açıklamasından sonra sosyal medya üzerinden değerlendirmede bulundu.
Muharrem İnce’nin sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:
”Cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken 50+1 kuralını tartışmaya açarak Meclis’e getirebiliriz demek bir daha o oy oranına ulaşamam, oranı düşürelim, yeniden seçilebileyim demektir.Ucube partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Cumhurbaşkanını milletin değil partinin Cumhurbaşkanı konumuna getirmiştir. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken oranı değil bu ucube sistemi değiştirmek Türkiye için daha öncelikli ve önemlidir.”
Ucube partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Cumhurbaşkanını milletin değil partinin Cumhurbaşkanı konumuna getirmiştir. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken oranı değil bu ucube sistemi değiştirmek Türkiye için daha öncelikli ve önemlidir.
HKP Abdullah Gül hakkında suç duyurusunda bulundu! Abdullah Gül'ün FETÖ dosyası savcılığın önüne kondu179 izlenme
Lütfü Türkkan: "Vakıf üniversitelerinde malı götüren çok"150 izlenme
CHP'deyken suçtu, istifa edince dosyası kapandı: Şehitkamil'e başka Beykoz'a başka21 izlenme
Optimar'dan seçim sonrası anketi: "En büyük problem ekonomiyi CHP çözebilir"37 izlenme
AKP üyesi eski bakandan ortalığı sarsacak itiraf gibi açıklamalar!146 izlenme
Yandaşlarda ihale tedirginliği ilk günden başladı!270 izlenme
Çayı 40 TL'ye satıyor ama hiç vergi ödememiş!41 izlenme
Adliyede bariyerlerden geçişine izin verilmeyen İBB Başkanvekili Nuri Aslan'dan sert tepki: "Çalışma arkadaşlarımın yanında olacağım"17 izlenme