Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İçişleri Bakanlığı kararıyla başkanlık görevinden uzaklaştırıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında 'Rüşvet Alma' suçu nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır."

5 Temmuz'da CHP'li belediyeler Adana ve Adıyaman'la birlikte Antalya'ya da operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltına alındı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Böcek, aynı gün çıkarıldığı adliyede savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 Temmuz'da tutuklandı.
Sözcü
‘ABD istihbaratı, Türkiye ve IŞİD arasındaki bağlantı iddialarını ortaya çıkarmak için bir ekip kurdu’88 izlenme
Engelli olmayan 62 bin kişiye aylık bağlanmış!339 izlenme
Trump'dan Venezuela açıklaması: "Doğru bir geçiş yapılana kadar biz yöneteceğiz!"6 izlenme
Emekliler için korkutan senaryo! 'Kök Maaş' tehlikesi yine kapıda17 izlenme
CHP'nin kiracıların sorunlarına ilişkin önerisine AKP ve MHP'den ret28 izlenme
Nebati'nin kardeşinin şirketi büyümeye son sürat devam ediyor!41 izlenme
Avukattan dikkat çeken açıklama: Zehra Kınık cezaevine girecek mi?14 izlenme
Fırıncılar Odasından Ekmek zammıyla ilgili açıklama: Şubatta görüşülecek24 izlenme
YRP'nin üç büyük ilde aday gösterdiğini belirten Erbakan, şu açıklamayı yaptı: "Teşkilatımız ittifak istemiyor."
İlber Ortaylı, başkanlık için net konuşmuş 'Çatışma çıkar.İleride çöker bu sistem.Bu ülke bunu kaldırmaz.'
Soru: Bunları daha ne kadar kullanacaksınız? Yanıt: 2032
Sokak röportajında bir vatandaş: "İmamoğlu’nun nasıl bir mücadele verdiğini gördük"