2023 yılında yapılan 20 bin öğretmen atamasının ardından bazı adayların mülakat sonuçlarına itiraz ederek yargı yoluna gitmesiyle başlatılan hukuki süreçte önemli gelişmeler yaşanıyor.
Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay’ın haberine göre, uzun süredir merak edilen dava sayıları ve yargı kararlarının detayları ortaya çıktı.
Adayların iddialarına göre, mülakatlarda komisyonlar arasında ciddi puanlama farkları oluştu. Kimi komisyonlar adaylara yüksek, kimileri ise düşük notlar verdi. Bu durumun yaklaşık 5 bin kişinin yer değişikliğine yol açtığı öne sürülse de, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu sayının ülke genelinde yaklaşık bin 100 kişi olduğunu belirtmişti.
Bu açıklamaların ardından 2024 yılında mülakat sürecinden mağduriyet yaşadığını belirten çok sayıda aday yargıya başvurdu. Edinilen bilgilere göre, yeri değiştirilen bin 100 kişiden yaklaşık 650'si mahkemeye gitti. Şu ana kadar mahkemelerin yalnızca 34 aday hakkında karar verdiği ve bu kararlarda “komisyonların değerlendirme formlarında maddi hata yapıldığı” tespitinin öne çıktığı bildirildi.
Yargı kararlarının ardından harekete geçen bakanlık, yeni komisyonlarla ilgili adayları tekrar mülakata davet etti. Kamera ile kayda alınan bu yeni sözlü sınavlarda 34 adaydan 19’u başarılı bulunarak tercih ve ihtiyaç haritası doğrultusunda farklı illere atandı. Geriye kalan 15 aday ise mülakatı geçemedi.
Gerçek Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
Kâbe'yi bu hale getirdiler sonra da "sorumlusu Atatürk" dediler!779 izlenme
Seçimden sonra ikinci büyük zam!265 izlenme
"Rab bena hep bana!" Bakanlıklarında milyarlık projeler imzaladılar, koltuğu kaptılar!36 izlenme
Gıda Dedektifi hesabının sahibi serbest bırakıldı48 izlenme
Sorunlu kredi hacmi 1,6 trilyon lirayı aştı34 izlenme
Otoyol soygunu! 78 liralık ceza 45 gün içinde 971 lira oldu!40 izlenme
Bakan Ersoy, kendi bakanlığının kiracısı oldu!141 izlenme
Tatilcilere gelen hesap 'Yandım Allah' dedirtti66 izlenme
Atatürkçüyüm, laikim benden terörist çıkmaz
Soyer’den ‘fotoğrafımı kaldırın çocuklarınızın resimlerini asın’ mesajı
Konya'da doktorun 'teşhircilikle' suçlayıp muayene etmediği genç kız kıyafetini paylaştı
Mansur Yavaş, Turgut Altınok'a seslendi: 'Kız kardeşiniz bu mal beyanı eksik diyor'