DEVA Partisi, mültecilere nikah ücretini 10 bin TL'ye çıkaran CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Duvar’dan Gizem Örnek’in haberine göre, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi’nin mültecilere yönelik ‘Evlenme Hizmet Bedeli’ konusunda aldığı karar hakkında yaptığı açıklamada, "Evlilik hizmet bedelini, sığınmacılara vatandaşlarımızdan 25 kat fazla olacak şekilde 10 bin TL olarak belirlenmesi gerek kanunlara ve Anayasa’ya gerekse de uluslararası hukuka aykırıdır. Evlenme ve aile kurma hakkı herkesin en temel hakkıdır. Burcu Köksal ve bu kararı alanlar, ayrımcılık ve nefret suçu ile görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir” dedi.
Yener, “Tüm CHP’li yönetici ve vatandaşlarımızı da bu kötülük karşısında kararlı bir duruşa davet ediyorum” dediği açıklamasında şunları söyledi:
“40 yaşıma kadar Almanya’da yaşamış ve hayatını Almanya’daki Türklere ve Müslümanlara yönelik ayrımcılıkla mücadeleye adamış bir milletvekili olarak güzel ülkemde savunmasız insanlara ve tüm ötekilere yapılan ayrımcılıklara sessiz kalmayacağını belirten Yeneroğlu, "Ben savunmasız insanlara karşı ayrımcılık ve nefret suçu işleyen bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı insanlığın bir gereği olarak görüyorum. Tüm CHP’li yönetici ve vatandaşlarımızı da bu kötülük karşısında kararlı bir duruşa davet ediyorum. Ülkemde yaygın anlayışın aksine, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü adaletsizliğe karşı çıkmamızın milletimizin en üst menfaati olduğuna inancım tamdır.”
Gerçek Gündem
Depremden 8 ay önce yapılmıştı! 42 kişinin öldüğü sitenin yıkılma sebebi ortaya çıktı40 izlenme
Milyonları etkileyecek… Dünya için yeni tehlike Locust-19!188 izlenme
Eren Erdem hakkında yeniden yakalama kararı verildi396 izlenme
İmamoğlu diplomasını iptal eden rektörle görüşmesini anlattı! "Çok zor durumdayım başkanım" demiş21 izlenme
İşte Erdoğan ve AKP'lilerin '128 milyar dolar' hakkında anlattıkları masallar!74 izlenme
Camide soyulan hırsız "Memlekette namuslu adam kalmamış" dedi!276 izlenme
8 yaşındaki Narin'in öldürüldüğü Tavşantepe köyü için flaş talep48 izlenme
AFAD'dan yangın mağdurlarına skandal dayatma! İşte imzalattırılmak istenen boş senet!52 izlenme
Kiralar ödenemiyor, ev sahipleri kapıda bekliyor, çocuklar okuldan kopuyor!
Türkiye Türkiye olalı böyle uçuş görmedi: Bodrum'da 1 milyon 115 bin 510 TL'lik hesap ödediler
Bir yalanın anatomisi: Yenikapı-Havalimanı metrosunda aslında ne oldu?
CHP az farkla kaybettiği Kırklareli'nde sonuca itiraz etti: "Seçim sonucu değişebilir"