Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ), 5 milyon 130 bin 806 lira ceza uyguladığını duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ihbarlar üzerine, Şereflikoçhisar ve Tuz Gölü çevresinde yapılan denetimlere ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan gelen açıklama şöyle
"Bakanlık ekiplerinin ihbar üzerine yaptıkları denetimde, Şereflikoçhisar ilçesinde oluşan evsel atıkların, Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan katı atık düzenli depolama sahasında depolandığı, ancak sahaya ait Çevre İzin ve Lisans Belgesi’nin bulunmadığı tespit edildi. Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde meydana gelen ihlalle ilgili ASKİ’ye 3 milyon 793 bin 452 TL idari ceza kesildi.
İhbar üzerine yapılan denetimde yine Şereflikoçhisar’da atık suların arıtımı için ASKİ tarafından yaptırılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektrik enerjisi sorunu nedeniyle devreye alınmadığı belirlendi. Bölgede oluşan atık suların, arıtma tesisinin yanında bulunan 4 gözlü doğal arıtım lagünlerine kabulü yapılarak bekletildiği sadece basit arıtma yapıldığı tespit edildi. İleri biyolojik arıtmaya tabi tutulmayan atık suların usulsüz şekilde Tuz Gölü’ne deşarj edildiği belirlendi. Yine Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki ihlalle ilgili ASKİ Genel Müdürlüğü’ne 1 milyon 337 bin 354 TL idari ceza uygulandı.”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz yerel seçimde AKP'nin İBB Başkan adayı olarak İmamoğlu ile yarıştığı seçimi kaybetmiş ve Bakanlık görevine geri dönmüştü. Kurum, İBB'ye bağlı İSKİ'ye de 1 milyon 337 bin lira ceza kesmişti.
Bütçede 1,7 milyar euro buhar olunca ülkede kriz çıktı, Bakan istifa etti!25 izlenme
YSK Başkanı seçmen sayısını açıkladı. Sahte seçmenle ilgili bakın ne dedi?185 izlenme
Başkan Büyükerşen: Önümüze duvar örüldü!180 izlenme
Memduh Memiş hortladı: Kadın cinayetlerinin sorumlusu kadınlardır!256 izlenme
AKP'den şaka gibi alkol itirazı!677 izlenme
Kamuda taşıt saltanatı zirvede!120 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, iktidarın asgari ücret zam planını ağzından kaçırdı26 izlenme
Batı Şeria'da yerleşimci şiddeti devam ediyor: Öldürülen 121 kişi arasında 39 çocuğun olduğuna inanılıyor20 izlenme
İktidarın 'kan ihalesi' tepki topladı! "Türk Milleti’nin kanı ihaleye çıktı"
Bürokrat, teşekkür ederken hızını alamadı! Böyle olur AKP’nin müdürü!
Abdüllatif Şener, FETÖ ile mücadele kararını imzalamayan bakanı açıkladı
‘AKP ve Erdoğan’ın toplumsal desteği azalıyor, Türkiye erken seçime hazırlanıyor’