CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV ekranlarında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, kamu ihalelerini en çok alan 5 büyük inşaat firmasından biri olan ancak adı açıklanmayan şirketin kendisiyle görüşme talebine ilişkin konuştu.
Sözkonusu talebin kendisine dolaylı olarak iletildiğini ancak geri çevirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Görüşmedim. Niye görüşeyim? Belki onlar da haksızlığa uğradıklarını ifade edecekler. Ellerinde belki de dosya vardır. 'Efendim bizden bu kadar rüşvet istediler' diyecekler. Onlar da gelecek, kime ne kadar rüşvet ödedikleri. Bugün değil ama gelecek. Siz 100 liralık geçiş ücretini 130 liraya çıkarıyorsunuz. Bunlar bedava mı oluyor? Zindaşti'yi hapishaneden çıkarıyorsunuz. Bunlar bedava mı oluyor?” ifadelerini kullandı.
Dikkat çeken görüşme talebi konusu, Fox TV'de yayınlanan Orta Sayfa programında da gündem başlığı oldu. Programın yorumcularından Murat Yetkin, "Bunlardan ünlü bir tanesi 'Beni kabul etmiyorsanız siz gelin, binanın arkasından girin' demiş" dedi.
Programın bir diğer yorumcusu Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise "Bu aralar bu 5'li gruptan bazıları 'muhalefetin kapısını aşındıran hain kim?' diye öğrenmeye çalışıyor" bilgisini aktardı.
Deniz Zeyrek ayrıca Sakarya Akyazı’dan İstanbul Havalimanı’na kadar gidecek olan ve dört etaptan oluşan yüksek hızlı tren hattı projesiyle ilgili olarak da Kolin İnşaat'tan kendisiyle temasa geçtiklerini ve 'Biz bu ihalede yokuz' dediklerini aktardı. Zeyrek, benzer şekilde Cengiz Holding'den de kendisiyle görüşme talep edildiğini belirtip "Ben görüşemedim. Muhtemelen onlar da 'biz yokuz' diyecekler" dedi.
Ankara'da da çok büyük bir ihale olduğunu aktaran Sözcü yazarı Zeyrek, "Adliye bir yerde toplanacak. Başta ihale yapmadan bir şirkete 'Siz yapın' denilmişti. Ama o şirket de girmek istemiyor" diye konuştu.
‘Erken seçim geliyor, Erdoğan’ı 2023’ten önce bitirecekler’
4.5 milyonluk yatla FETÖ’cü mü kaçırıldı?
AKP'li Sancaktepe Belediyesi kumanya ihalesini iptal etti, süslemeye 1.5 milyon lira ayırdı!
Erdoğan'ın Kadir Mısıroğlu'na vefasının sırrı!
Dozerler girecek diye ekipler geri gönderilmişti, skandal büyüyor: Enkazda hala canlı insanlar var!
YSK Başkanı: "Erdoğan'ın adaylığı konusunda çalışma yaptırdım; arkadaşımla istişare ettim, bir kanaatim var"
Onur Şener cinayetinde şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Teğmenler hakkında asılsız provokasyon! Avukatlardan açıklama geldi
Suriyeliler Türkiye’de kalsın projesi AB yetkilisi ve Bakan arasında imzalandı
Fen liseleri kontenjanı düşürüldü imam hatipler artırıldı
Dilan ve Engin Polat’ın avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı
Atatürk’e hakarete tepki göstermişti! Beyoğlu’nda cami imamının kaldığı lojmanda yangın
AFAD'dan yangın mağdurlarına skandal dayatma! İşte imzalattırılmak istenen boş senet!
Bomba iddia! Bülent Arınç ve birçok AKP'li vekil DEVA Partisi'ne katılacak!