Marmara ve Ege denizlerinde 2021’de görülen müsilajla mücadele için İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 20 araç kiralandı. 10’ar araç şeklinde ikiye bölünen ihaleler, 21 Temmuz’da pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. İki ihaleyi de Yeni Şafak gazetesinin de sahibi olan Albayrak Grubu’nun bünyesindeki Platform Turizm Taşımacılık kazandı.
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Marmara ve Ege denizlerinde 2021’de görülen müsilaj, tartışmalara neden oldu. Çalışmalar sonucu yüzeyden temizlenen müsilaja ilişkin geçen şubatta açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzeyinde de değil, dibinde de şu an için müsilaj yok. Ancak bu müsilaj olmayacağı anlamına da gelmemekte” dedi. Nisan ayında bazı noktalarda müsilaj görüntülense de geniş çaplı bir yayılma olmadı. Buna karşın İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 21 Temmuz’da müsilajla mücadele kapsamında “araç kiralamak” için ihale yaptı.
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yayımlanan bilgilere göre müdürlük, söz konusu alım işini 10’ar araçtan oluşmak üzere iki parçaya böldü. Ancak alımın pazarlık usulü düzenlenmesi dikkat çekti. İçeriği aynı olan ihalelerin ikisi de tek teklifle gerçekleştirildi ve 718 bin 500’er liraya tamamlandı. İşin başlama tarihi 22 Temmuz, tamamlanma tarihi ise 31 Aralık olarak belirlendi.
FİRMA AYNI
Ayrıca ihalelerin ikisini de Platform Turizm Taşımacılık adlı bir firma kazandı. Söz konusu firma, iktidara yakınlığıyla bilinen Albayrak Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Kamu kurumlarından çok sayıda ihale alan Albayrak Grubu, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin de sahibi. Grup; inşaat, kâğıt üretimi, limancılık, savunma sanayisi, taşımacılık, tekstil, maden ve medya gibi farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.
Vatandaş Türkiye'de geçinmenin bin bir zorluğundan dert yandı: “Kasabın önünden geçmek cesaret işi”33 izlenme
Bursa’da neler oluyor? Koronavirüs vakaları son 10 günde patladı!237 izlenme
Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti, bu camilerin maliyeti ne?133 izlenme
Kaftancıoğlu: "Kadını sahiplendirmeye kalkanlara ülkeni bırakma"35 izlenme
3. köprüde 323 milyon dolarlık kayıp!150 izlenme
Ne son başbakanı ne ilk başbakanı ne de ilk cumhurbaşkanını bilemediler46 izlenme
ÖSO'cular çok dertli! "Maaşımızı lira olarak almak istemiyoruz"186 izlenme
AKP'li Ali İhsan Yavuz mağduriyetleri kıyasladı "Binali Bey daha mağdur" dedi70 izlenme
Semih Çelik'in annesi: "Doktora götürdüm, 'Bir şeyi yok' dediler"
DEM Partili Hatimoğulları doğruladı: Terörist başı Öcalan kameraya kaydedilmiş! Mesaj Kandil'e mi gidecek?
Soylu'nun imzasıyla belirlendi: Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürüne terfi yok, tartışmalı isimler listede
Güllü'nün kızının arkadaşı Sultan Nur Ulu'nun ifadeleri ilk kez ortaya çıktı