Milyonlarca işçinin gözü 2022 yılının asgari ücretinde. 4. toplantının tarihi henüz belirlenmedi fakat Asgari Ücret Komisyonu'nun bu hafta içinde son toplantısını yaparak kararını açıklaması bekleniyor.
NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen canlı yayında asgari ücrete ilişkin son gelişmeleri aktardı. Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu" bilgisini verdi.
"İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var" diyen Ergen, "1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde" ifadelerini kullandı.
Ergen, şöyle devam etti:
Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talep var" bilgisini verdi.
Ergen, son olarak şunları söyledi:
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık’ta gerçekleştirdi. Bugün yapılması planlanan 4’üncü ve son toplantıda 2022 asgari ücretinin belirlenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin enflasyon üzerinde artırılacağını aktarsa da işçi tarafı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 21’lik enflasyonu gerçekçi bulunmuyor.
Türkİş 4 bin liranın kırmızı çizgi olduğunu belirtiyor. Komisyonda temsiliyet hakkı tanınmayan DİSK ise asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep ediyor.
İmamoğlu gözaltısına alınan genç tüm skandalları anlattı: "Nezarethane çok kötüydü. Yemekleri aşırı kötüydü. Sadece kuru ekmek ve su. Tuvalet sıkıntıydı, çıkarmıyorlardı"29 izlenme
ClubHouse Bebek'in sahibi Menderes Utku tutuklandı22 izlenme
Koronavirüsle mücadelede korkutan gelişmeler! Doktorlar hasta seçmeye başladı, İstanbul için tehlike çanları!104 izlenme
Aytun Çıray’dan Kıbrıs’la ilgili vahim iddia!641 izlenme
Mevduat faizleri yeniden 20 yılın zirvesinde43 izlenme
İtalyan polisi, organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'a düzenlenen operasyonun görüntülerini paylaştı131 izlenme
İstanbul’a 16 milyon TL’lik millet bahçesi! Müteahhit, Erdoğan’ın bürokratı!150 izlenme
İmamoğlu casusluk suçlamasına isyan etti! "Mert olun asıl derdinizi söyleyin"22 izlenme
Sayısal Loto'da ilginç tesadüf! Üst üste 3 çekilişte de aynı sayılar geldi!
Hatay’da hamile doktora saldırı: Gebeliği tehlikeye girdi
Ankara'nın göbeğinde kahreden görüntü "Çürüğü, çarığı götürüyoruz. Karanlıkta geliyorum komşular görmesin diye. Utanarak giriyorum apartmana yemin ediyorum"
Özlem Çerçioğlu AKP'ye şirketi uçuşa geçti! Batık şirketi diriltiler!