Milyonlarca işçinin gözü 2022 yılının asgari ücretinde. 4. toplantının tarihi henüz belirlenmedi fakat Asgari Ücret Komisyonu'nun bu hafta içinde son toplantısını yaparak kararını açıklaması bekleniyor.
NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen canlı yayında asgari ücrete ilişkin son gelişmeleri aktardı. Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu" bilgisini verdi.
"İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var" diyen Ergen, "1 Aralık'ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde" ifadelerini kullandı.
Ergen, şöyle devam etti:
Ergen, "3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022'de de sürmesi yönünde bir talep var" bilgisini verdi.
Ergen, son olarak şunları söyledi:
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık’ta gerçekleştirdi. Bugün yapılması planlanan 4’üncü ve son toplantıda 2022 asgari ücretinin belirlenmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin enflasyon üzerinde artırılacağını aktarsa da işçi tarafı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 21’lik enflasyonu gerçekçi bulunmuyor.
Türkİş 4 bin liranın kırmızı çizgi olduğunu belirtiyor. Komisyonda temsiliyet hakkı tanınmayan DİSK ise asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep ediyor.
Fatih Altaylı: "Türkiye işgal ediliyor. Bu göç değildir. Bunlar göçmen değildir"53 izlenme
Akşener'in, Nisan 2022'de Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesine ilişkin "Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi?" dediği ortaya çıktı58 izlenme
Ankara'da 6 CHP'li belediye meclis üyesi AKP'ye geçti15 izlenme
'Şahsım' ilçesi... 'Başkan akrabalarını yerleştiriyor' iddiası!61 izlenme
AKP'li meclis üyesi kadın içindeki kini kustu! 'Sen bu sıralarda oturmayı Atatürk'e borçlusun ben AKP'ye ve Erdoğan'a borçluyum!'125 izlenme
Utanç fotoğrafı! Selçuk Kozağaçlı, babasının cenaze törenine kelepçeli götürüldü338 izlenme
Deprem İstanbul’u salladı, Sabiha Gökçen’de uçaklar pisti pas geçti30 izlenme
Konya'da şehit taziyesi devam ederken mahallede düğün yaptılar! Polis müdahale etti26 izlenme
Kent Uzlaşısı Davası'nda tutuklu sanık kalmadı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.245'e, vaka sayısı da 265.515'e yükseldi!
Fenerbahçe taraftarından tutuklanan şarkıcı Gülşen'e destek! Tribünde şarkısı söylendi
Enflasyon Temmuz ayında neden arttı? Merkez Bankası zam yükünü itiraf etti