Antakya'da yıkılan Özkan City'de kolon kesme, ince demir kullanma, düşük kaliteli beton kullandığı bilirkişi raporuyla ortayı çıkmıştı. Binanın sahibi Mehmet Özkan, yıkılan binanın altında kendisinin işlettiği spor salonu için kolonları kesmiş.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Miyase İlknur'un haberine göre, AKP’li müteahhit Mehmet Özkan’ın depremde yıkılan Golden City bloklarının alt katlarına yaptırdığı spor salonu ve atış poligonu için kolonları kestirdiği ortaya çıktı.
Bilirkişi raporunda Golden City bloklarının yıkılma nedeni “kolon kesme, ince demir ve düşük kaliteli beton kullanma” olarak açıklandı.
Binaların altında Özkan’ın işlettiği Özkan Spor Center2 ve Özkan Atış Poligonu dışında iş yeri bulunmuyor. Bu nedenle kendi işlettiği spor salonu ve atış poligonunu genişletmek için müteahhit Mehmet Özkan’ın kolonları kestiği anlaşılıyor.

Bilirkişi raporunda da Golden City bloklarında oturanların kolon kesildiğine tanıklık ediyor.
Raporda kolon kesilmesi konusunda şu bilgilere yer veriliyor:
Bina bodrum katında yeterli mesafede kolon bulunmadığı gözlendiğinden geniş açıklıklar kazanmak amacıyla kolon kesildiği kanaati oluştu.
Bu kanaati tespite dönüştürecek şekilde binada oturan veya yakınları olan sekiz kişi tarafından “bodrum katlarında geniş açıklıklar kazanmak amacıyla müteahhit firma yetkililerince kolon kesildiği yönünde” beyanda bulundukları, bu doğrultuda daha önceden imza topladıkları ifade edildiğinden, bu iddialar ile binanın yıkılış şekli birbirleriyle örtüştü.
Zemin katın tamamen çöktüğü, üst katların kaldığı ve bodrumdaki kolon kesmelerinden dolayı binanın düşey olarak yattığı tespit edildi.
Özkan Spor Center’in tanıtım sitesinde yer alan resimlere bakıldığında da kolonların olmadığı bunun yerine ince ve yer yer ahşap sütunların bulunduğu görülüyor.

halktv.com.tr
Esenboğa Havalimanı İhalesi'ni son anda katılan firma kazandı64 izlenme
Mansur Yavaş’tan emeklilere güzel haber: Bu şartlara uyanlar başvurabilecek39 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.260’a, vaka sayısı ise 207.897’ye yükseldi!105 izlenme
Saray'a giden savcıya nikah hediyesi: Yargıtay üyeliği!57 izlenme
İsmail Saymaz canlı yayında Hilal Kaplan'ı rezil etti! 'Taraf gazetesinin tetikçisi! F.Gülen için şiir yazmış bir kadın! Utanmadan şimdi o geçmişini sileceğini zannediyor!'129 izlenme
Seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na iftiralar atan Hilmi Daşdemir ödüllendirildi: İhaleyi kaptı!41 izlenme
Şeriatçılar adliye önünde 'Allah için koruma kanunu' talep ettiler!44 izlenme
Peş peşe gelen zamlar AKP'li vatandaşı pişman etti: "Biz bunu hak ettik, oy vererek hak ettik"61 izlenme