Habertürk TV'deki Açık ve Net programında, son zamanların sık sık tartışma konusu olan tarikat ve cemaatlerin durumu konuşuldu.
Pogramın yorumcularından Nagehan Alçı, Bakanlıklarda kimi cemaatlerin etkin olduğuna ilişkin ciddi iddialar olduğunu kendisinin de duyduğunu belirtirken buna karşın "kota" uygulaması getirilmesi önerisinde bulundu. Alçı bu önerisine açıklık getirirken "Bir bakanlıkta belli bir tarikatın yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını şeffaflık sağladığınızda görebilirsiniz. Yüzde 4050 aynı tarikata mensup insanlardan oluşan bir yer olursa 'dur' demek gerekir. Devletin bunu tanıması gerekir. İngiltere'deki ABD'deki gibi para toplama özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü getirilmeli." ifadelerini kullandı.
Sözlerine "Batı'nın yaptığı, bizim yapamadığımız nedir? Bireyi güçlendirmektir. Burada bir tarikattan bahsedeceksek Ayn Rand tarikatını güçlendirmemiz gerekir. Bireyin kendine inancını kuvvetlendirmezsek hiçbir şekilde bu problemlerden çıkamayız." diyerek devam eden Alçı'nın ifadeleri stüdyoda gülüşmelere neden oldu.
Alçı'nın söz ettiği, "Bencillik Erdemi" ve "Kapitalizm: Bilinmeyen İdeal" gibi kitapların yazarı Ayn Rand, "rasyonel kişisel çıkar" fikri ve "bireyin en yüksek ahlaki hedefinin bireysel mutluluğa erişmek olduğunu" savunmasıyla biliniyor. ABD'de Ayn Rand'ın adını taşıyan enstitü de liberalizm ve serbest piyasa ekonomisini savunup devletten para desteği alan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/nagehanalcibaglioldugutarikatiacikladih49911.html
15 Temmuz'u öngören Rubin'den Erdoğan'a: İdam mı, sürgün mü, tutuklama mı?1574 izlenme
MHP'li isim İYİ Partili vekilin elini sıktı diye partisinden ihraç edildi!46 izlenme
Abdullah Gül Amerika raporunda 'ajan' olarak belirtildi!2751 izlenme
'Nedir bu Katar aşkı?'83 izlenme
Kırklareli’ndeki felakette can kaybı arttı: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor39 izlenme
CHP’li Süha Aldan: AKP’li bakanlardan biri itirafçı olabilir207 izlenme
Sedat Peker, Doğu Perinçek'e savaş açtı! 'Gündemde kalmak adına meşhur olmak isteyen genç popçular gibi...'57 izlenme
Fettah Tamince rüşvet iddialarının ardından konuştu: "Avukatım yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum"54 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyaretine Selçuk Bayraktar'dan ilk açıklama: Şaşırdım
İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yurt içi ve yurt dışı 'ücretsiz konuşma' için telefon kartı ihalesi açmış !
Ali Erbaş ve personelinin emekli maaşı dudak uçuklattı!
Çalışanlar enflasyona karşı iki ayda 101 milyar lira kaybetti