Diyarbakır’da cansız bedeni kaybolduktan 19 gün sonra derede çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin görülen davada anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve itirafçı komşu Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek dava ertelenmişti.
Narin Güran’ın babası Arif Güran, Narin'in patika yolu üzerinde bulunan sanık Nevzat Bahtiyar'ın evine doğru gidip gitmediği sorusu cevabının Daran2 Askeri Üs Bölgesinde bulunan ve Şahingöz olarak adlandırılan kameranın kayıtlarında gizli olduğunu öne sürerek ısrarla incelenmesini istemişti.

Baba Güran’ın ısrarla üzerinde durduğu, Daran2 Askeri Üs Bölgesinde bulunan ve Şahingöz olarak adlandırılan kameranın kayıtları için mahkeme harekete geçmişti. Görüntü incelemelerinde bölgede kırmızı ve beyaz renkli bir arabanın tespit edilip edilmediği detaylı olarak araştırılacaktı.

Avukatlar, HTS kayıtları ve güvenlik kamerası görüntüleri arasında uyumsuzluk tespit ettiklerini öne sürmüştü. Duruşmada mahkeme, ailenin talebi üzerine görüntülerin incelenmesi için jandarmaya yazı yazmıştı.
NTV’de yer alan habere göre, jandarma teknik personelinin hazırladığı tutanak mahkemeye gönderildi. Tutanakta, "Daran2 üs bölgesinde mevcut olan Keskingöz sisteminin video kayıt özelliğinin bulunmadığı ve cihazın herhangi bir kayıt cihazına bağlı olmadığı, söz konusu termal kamera ile sadece anlık görüntü izlenebildiği” ifade edildi.
Jandarmanın mahkemeye ilettiği bilgilerde kameranın kayıt yapmadığı, sadece merkeze anlık görüntü gönderdiği belirtildi.
Özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatına izin verileceği haberini bakanlığın Twitter hesabından verdi26 izlenme
CHP'den kanun teklifi: Vatandaş yapılan yabancılar ilk seçimlerde oy kullanamasın20 izlenme
Evlerinden çıkarılmak istenilen mağdurlara biber gazı sıkıldı!27 izlenme
‘1 kuruş’ borca haciz olayında il müdürü görevden alındı26 izlenme
Bursa’da suya yüzde 15 zam 'ihtiyaç sahiplerine su jesti' diye duyuruldu!100 izlenme
Vatandaş yeni yıla zamlarla girdi32 izlenme
Saraçhane'de CHP'li vekillere polis müdahalesi! CHP'li vekil Yunus Emre: "Polis arkadan gelip bana vurdu, şikâyetçi olacağım"14 izlenme
New York’ta Türk imam, çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alındı!38 izlenme
İşte dava dosyasına giren Keçiören'deki hastane baskınının yeni görüntüleri!
Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandı! Muhalif ve yerel basın programa alınmadı
Cezaevinden devlete dondurma satıyorlar
Sıra buna mı geldi! "Atatürk'e hakaret serbest bırakılsın" talebi!