Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde öldürüldükten tam 19 gün sonra dere yatağından cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin 6’sı tutuklu, 3'ü çocuk, 15 sanık, 'Suçluyu kayırma' suçundan yarın hakim karşısına çıkıyor.
Türkiye'nin gündemine oturan Narin Güran cinayetinin yankıları sürüyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 günü kaybolan Narin Güran için günlerce aramakurtarma çalışmaları yürütülmüştü.
Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunmuştu. Üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin 4 kişi hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Tutuklu sanıklar, aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
28 Aralık’ta görülen davanın 2’nci duruşmasında Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Güran, ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklu sanıklar Birsen Güran, Fuat Güran, Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya ile tutuksuz şüpheliler Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran hakkında da 'Suçluyu kayırma' suçundan Diyarbakır 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Suça sürüklenen ve tutuksuz yargılanan M.G. (15), İ.K. (16) ve R.A. (15) hakkında 'Suçluyu kayırma' suçundan hazırlanan ikinci iddianame de Diyarbakır 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde kabul edildi. Sonraki süreçte 2 dava dosyası birleştirildi.
3'ü çocuk, 15 sanığın 'Suçluyu kayırma' suçundan 6 ayda 5’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına, yarın Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
halktv.com.tr
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Beni tehdit etmeye kalkma..."46 izlenme
Narin’i kim öldürdü? “Köylüler amca Salim Güran’ı koruyor, katil olarak Nevzat’ı işaret ediyor”67 izlenme
Dede 'iftira' dedi ama Adli Tıp istismarı belgeledi!34 izlenme
Pandora'dan bu kez Demirören çıktı!55 izlenme
Yalı soyguncularının görüntüleri ortaya çıktı! Milyonları böyle kaçırmışlar49 izlenme
Vatandaşın borcu taştı bankaların kasası doldu22 izlenme
Faize 4 ayda 1,1 trilyon lira gitti27 izlenme
Altın madeninde siyanür boruları patladı! İliç Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı!57 izlenme
Barış Yarkadaş'tan EYT kulisi: Vedat Bilgin 'Biz bu işin altından kalkamayız' dedi mi?
Soruşturmada yeni perde: Nevzat Bahtiyar’ın oğlu da demir parmaklıklar ardında!
AKP'li belediye 1 milyon liralık geziyi savundu! 'Fiyat çok uygun bence'
Şahan Gökbakar Instagram sansürüyle böyle dalga geçti!