Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
Diyarbakır Barosu da 13 Eylül’de Cumhuriyet Başsavcılığı’na davada ‘kurumsal olarak müşteki taraf’ talebinde bulunmuştu.
Barodan yapılan açıklamada, taleplerinin kabul edildiği duyuruldu.
Açıklamada, “Diyarbakır Barosu olarak Narin soruşturmasına daha önce yapmış olduğumuz başvuruda 'aile bireylerin şüpheli konumunda bulunması, toplumda infial yaratan yaşam hak temelli yargılama dosyasında adaletin sağlanması, maddi gerçeğin açığa çıkması, faillerin cezalandırılması, adalet sistemi içerisinde çocukların haklarının korunması için soruşturma sürecinde ‘müşteki sıfatıyla eklenme' talebinde bulunmuştuk. Talebimiz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün itibariyle kabul edilmiştir. Dosyada şüpheli sıfatı olmayan Narin'in abisi Baran Güran, faillerin tespiti ve cezalandırması için hukuki destek talebiyle baromuza daha önce talepte bulunmuş ise de kurumsal olarak müşteki taraf sıfatı ile dosyaya eklenmiş olmamız nedeniyle dosyanın takibi artık bu sıfatla sürdürülecektir. Diyarbakır Barosu olarak Narin'in faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Narin'i yaşatamadık ama Narin için adaleti sağlayacağız” denildi.
Finans Gündem
CHP'den ses getirecek hijyenik kanun teklifi!118 izlenme
İmamoğlu, parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere yardım sözü verdi54 izlenme
Tarlada yalnız gezen çifte 'zorla evlendirme' cezası!242 izlenme
Dünya basınında TCMB'nin 'faiz' kararı: Türk Lirası pahasına...47 izlenme
İngiltere Merkez Bankası faizi 13 yılın zirvesine çıkardı22 izlenme
İran'ın 100'den fazla İHA'sı imha edildi: İsrail misillemeye izin vermedi15 izlenme
Memleketimden çiftçi manzaraları43 izlenme
Kuveyt'te imam görünümlü şahıs programda kadına "başörtüsü takmazsan yerin cehennem" deyince, kadın adama tokat attı sonra üzerine meyve suyu, bardak ve sandalye fırlattı44 izlenme
Erdoğan’ın 500 araçlık konvoyu yandaş gazeteciyi de çileden çıkarttı
İmamoğlu Veto etmişti: İBB Meclisi'nde 4 mülk, AKP'li ilçe belediyelerine tahsis edildi
İmamoğlu protestoları: Paylaşımlara 54 gözaltı, eylemcilerden 53'üne işlem
İYİ Parti kurucularından Taylan Yıldız istifa etti