Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili davada, yeni ve tartışmalı bir gelişme yaşandı. Küçük çocuğun cansız bedenini dere yatağına gizleyen ve olayın ardından 18 gün boyunca sessiz kalan Nevzat Bahtiyar, hakkındaki hükmün Yargıtay tarafından onanması halinde 8 Aralık’ta denetimli serbestlikle tahliye edilebileceği belirtiliyor.
Geçen yıl 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın bedeni, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Soruşturmanın ardından Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Aralık 2024’te verdiği karar ile aile bireyleri Salim Güran, Enes Güran ve anne Yüksel Güran hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetmişti.
Nevzat Bahtiyar ise olay sonrası delilleri gizlediği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. İstinaf Mahkemesi, verilen cezaları onaylayarak kararı yerinde buldu. Süreç şimdi Yargıtay’ın vereceği nihai karara odaklanmış durumda.
Güran ailesinin avukatı Mustafa Demir, Bahtiyar’a verilen cezanın suçun niteliğini karşılamadığını belirterek Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Demir, Bahtiyar’ın yalnızca delil karartma değil, kasten öldürmeye iştirak suçlamasıyla da yargılanması gerektiğini savundu:
“Bu kişi sadece delil karartmadan ceza aldı. Oysa ortada çok daha ağır bir fiil var. Yargıtay’ın kararı bozacağını düşünüyoruz.”
Bahtiyar hakkındaki karar Yargıtay tarafından onaylanırsa, cezanın kalan süresi denetimli serbestlik hükümleri kapsamında değerlendirilecek. Bu durumda 10 gün içinde tahliye edilme olasılığı gündeme geldi. Söz konusu ihtimal, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, dava sürecinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.
Türkiye’nin yakından takip ettiği dosyada, gözler Yargıtay’ın vereceği nihai karara çevrilmiş durumda.
halktv.com.tr
Acı haberler art arda geldi: Ufuk ve Yusuf'un da cansız bedenlerine ulaşıldı
AKP'li vekil tren kazaları için 'önüne atlayıp ölüyor bunlar' dedi!
Bu nasıl karar? Mahkeme, TÜİK’in enflasyonunun maaş artışlarını etkilemediğine hükmetti
Tarihi vurgun: Ağaoğlu’nun batıkları Ayşe Teyze’nin sırtına!
Cumhur İttifakı’na kara haber oy deposu olan şehirden geldi
Rus ve Ukraynalılardan Antalya’da isyan ettiren girişim
Ece Gürel'in kaybolmadan bir gün önce yaptığı son paylaşım dikkat çekti
Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya saldırı sonrası gönderme! "Nerede kalmıştık?"
Salda Gölü gün geçtikçe mahvoluyor... Sular 50 metre çekildi!
Mansur Yavaş sosyal medya hesabından açıkladı: "Toplamda 41.594 dekar alanda 2.279 çiftçiye ücretsiz analiz hizmeti ulaştı"
Seçimi kaybeden AKP’li başkan telefon hattını vermedi
AKP'lilerin torpil kavgası: Herkes başarısız sayıldı!
Şirketlerinin kasalarına her yıl 247 milyon Euro aktarılıyor, bir köprü alıp, beş köprü bedeli ödeyeceğiz!
Erdoğan'a 60 saat, İnce'ye 14 saat! TRT, CNNTürk ve NTV yayınlarıyla ‘Cumhur İttifakı’ dedi