Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati özelleştirmede çağ atladı, elde ne var ne yok satmaya başladı. 1986'dan 2021'e kadar 35 yılda toplam 7.9 milyar TL değerinde kamu taşınmazı satılırken Nebati döneminde ve sadece 2 yılda, 7 milyar 609 milyon TL değerinde taşınmaz satışı yapıldı. Nebati, “Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır, benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor” demişti.
Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “AKP seçim öncesinde kamu arazi satışlarına hız verdi. Seçim harcamaları için halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıyayız. Giderayak Türkiye'yi bitirmeyi hedefliyorlar” dedi. Bingöl, “Bakan Nebati döneminde özelleştirme tarihinde görülmemiş adımlar atıldı'' diyerek “Bakan Nebati döneminde toplam 7 milyar 609 milyon TL değerinde taşınmaz satışı yapıldı. Son 33 yılda yapılan kamu arazisi satışı ise 7.9 milyar lira oldu” ifadesini kullandı.
SATIŞLAR HIZLANDI
20 yıllık AKP iktidarı döneminde 120 milyar 906 milyon 256 lira değerinde özelleştirme yapıldığını açıklayan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AKP'nin Özelleştirme İdaresi eliyle kamunun elindeki son kurumların hisse, sosyal tesis ve taşınmazlarını da seçim öncesi elden çıkarmaya çalıştığını söyledi. Bakan Nebati döneminde özelleştirmelerin hızlandığına dikkat çeken Bingöl, Nebati'nin göreve geldiği tarihten itibaren toplam 11 milyar TL değerinde özelleştirme yapıldığını vurguladı.

Tekin Bingöl
Şekerin başında ilahiyatçı var! Yönetim kurulu üyeleri de çift maaş alıyor!53 izlenme
İmamoğlu'na verilen cezanın altından Yargıtay yolunun kapalı olduğu ortaya çıktı!46 izlenme
İşten çıkarılan maden işçileri ateş yakıp eylem yaptı!84 izlenme
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki sır: O poşetteki kan insana ait değil23 izlenme
Başkan Mansur Yavaş yardım eli uzattı... ‘İşsizlik zor iş, işsiz baba olmak daha zor’111 izlenme
2 gündür yanıt bekleyen soru! "Kendi şirketinden Bakanlığa 9 milyonluk ürün sattınız mı?"77 izlenme
Polisten kaçan taciz şüphelisini iş yeri sahibi yakalattı28 izlenme
Türk pilottan nefes kesen an! F-16 Fighting Falcon savaş uçağıyla bir balıkçı teknesinin üzerinden çok alçak irtifadan geçti47 izlenme
Bir vatandaş 'Oğlumun adı Recep Tayyip, pişman oldum, değiştirmek için mahkemeye başvurdum başıma gelmeyen kalmadı !'
AKP İzmir İl Başkanı belediyenin tesisini bastı! Görüntüleri Tunç Soyer paylaştı
İşten umudunu kesen İŞKUR’a uğramıyor!
Özgür Demirtaş: "Bu CDS uykumu kaçırıyor"